Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet: Kaupade ekspordil on sagenenud nõuete rikkumised (2017-03-29 15:30:32)

Rahvusvahelises kaubavahetuses kasutatakse kaupade transpordiks väga laialdaselt puidust pakkematerjali. Rikkumised on tulenenud sellest, et ekspordil EList välja ei ole tähelepanu pööratud sihtriigi nõuetele, mis võib kaasa tuua sisseveokeelu, kauba tagasisaatmise või pakendite hävitamise ning kulud peab katma saatja.

Puidust pakkematerjaliga võivad edasi kanduda taimekahjustajad, mis põhjustavad ohtu kohalikule loodusele. Rahvusvaheliselt on kokku lepitud (Rahvusvaheline Fütosanitaarmeetmete Standard nr 15), kuidas puidust pakkematerjaliga seonduvad riske vähendada ning millistele nõuetele pakendid peavad vastama. Puidust pakkematerjal peab olema vaba taimekahjustajatest, valmistatud kooritud ja töödeldud puidust ning nõuetekohaselt vastavusmärgiga märgistatud.

Eesti eksportijatel soovitame osta puidust pakendeid Põllumajandusametilt vastavusmärgi kasutamise õiguse saanud ettevõtetelt või kasutada ringluses olevaid vastavusmärgistusega kaubaaluseid. Samuti saavad eksportijad taotleda vastavusmärgi kasutamise õiguse ning standardile vastavaid pakendeid ise toota.


Allikas: Põllumajandusameti 29.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.