Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lutsepp: peaministri erakonnal ei ole õigust Nord Streamist vaikida (2017-03-23 07:25:59)


Vabaerakonna saadikud küsivad majandus- ja taristuministrilt milline on valitsuse seisukoht gaasitoru ehitamise osas. Eesti eelmised valitsused on väljendanud seisukohta, et Gazpromi kavandatav Nord Stream 2 on geopoliitiline projekt, mille majanduslik põhjendatus on küsitav ja mille rajamine on vastuolus Euroopa Liidu energiastrateegiaga, nimetas Vabaerakonna saadik Ain Lutsepp arupärimist üle andes.

„21. märtsil toimunud gaasikonverentsi järel ei olnud Eesti valitsuse seisukoha tutvustamiseks kättesaadav ei peaminister ega puhkusel olnud majandus- ja taristuminiser, avalikkusele ütles majandusministeeriumi asekantsler Ando Leppiman nii: „Eesti hinnangul ühe tarnija märkimisväärne turuosa suurendamine Euroopa Liidu gaasiturul vähendab tarneallikate mitmekesisust, suureneb turukontsentratsioon, mis mõjub negatiivselt gaasihindadele ja tänu ühest tarnijast sõltuvuse suurenemisele väheneb Euroopa Liidu energiajulgeolek“.

Sellega nõustudes ootavad Vabaerakonna saadikud selgeid seisukohti ka poliitiliselt tasandilt – seda eriti arvestades kahtlusi ja meediatõlgendusi seoses Keskerakonna poliitilise orientatsiooniga.

Vabaerakonna saadikud uurivad majandusministrilt kas ja millal on ta osalenud Euroopa Liidu selle teemalistel ministrite kohtumisel ja muudel foorumitel ning milliseid seisukohti olete väljendanud? Samuti kas ja kuidas on minister juhtinud Euroopa Liidu kolleegide tähelepanu Nord Stream 2 maagaasi transiidile läbi Ukraina  ning sellega kaasnevale mõjule Ukraina majandusele ja julgeolekule. Ning millised on Eesti seisukohad seoses Gazpromi taotlusega lõpetada 2012. aastal ettevõtte vastu algatatud juurdlus?

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.