Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kui palju vett tarbib tallinnlane ööpäevas? (2017-03-22 12:07:41)



Täna on rahvusvaheline veepäev, mille alamteemana keskendutakse tänavu peamiselt reoveele.

Vee valdkonna keskkonnanäitajate trendid, ülevaated ja kaardid nii heitvee kui muude teemade kohta on leitavad Keskkonnaagentuuri kodulehelt: http://keskkonnaagentuur.ee/et/eesmargid-tegevused/vesi . Näiteks leiab sealt vastuseid küsimustele, kuidas on viimase kümnendi jooksul Eestis muutunud heitvee reostuskoormus ja selle puhastustõhusus või ka fakte selle kohta, mil määral tuleks Tallinna elanikud toime ilma Ülemiste järveta.

Keskmiselt tarbib tallinlane ööpäevas vett 95 liitrit*.

Selleaastase veepäeva fookuses oleva reo- ja heitvee andmestikku kogub Keskkonnaagentuur vee erikasutajatelt. Praegu toimub 2016. a veekasutuse aruannete esitamine ja kontrollimine, tänase päeva seisuga on esitatud juba ligi 1700 veekasutuse aruannet umbes 1800-st. Täname siinkohal kõiki õigeaegselt veekasutuse aruande esitanud ettevõtteid, tänu teile saame me lähiajal koostatud 2016. a veekasutuse ja reostuskoormuste riikliku statistika ning värsked andmed ja nende põhjal koostatud analüüsid tehakse kättesaadavaks kõigile huvilistele.

Keskkonnaagentuur on Eesti põhjavee, siseveekogude ja rannikumere riikliku keskkonnaseire korraldaja, tagades nii riikliku kui ettevõtete omaseire andmete säilimise ja avalikustamise, nende põhjal riigisiseste ja rahvusvaheliste aruannete ning valdkonnaüleste keskkonnaseisundi hinnangute jm asjakohaste analüüside koostamise.

* andmed pärinevad Keskkonnaagentuuri 2015. a veekasutuse aruandest ja AS Tallinna Vesi Keskkonnaaruanne 2015.

Allikas: Keskkonnaagentuuri 22.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.