Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu arutas alternatiivsete tubakatoodete aktsiisiga maksustamist (2017-03-21 17:41:32)


Riigikogu rahanduskomisjonis oli täna kõne all alternatiivsete tubakatoodete aktsiisiga maksustamine. See puudutab alternatiivseid tubakatooteid nagu näiteks e-sigarettide täitevedelik, vesipiibutubakat asendavate aurukivide maitsestamiseks kasutatav vedelik, tubaka tahke aseaine kasutatavad aurukivid jm.

Rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul käsitleti teemat koos asjaomaste huvigruppidega. „Püüdsime koos huvigruppidega jõuda selgusele alternatiivsete tubakatoodete kasutamisega seotud probleemidest, et leida põhjendatud lahendus nende toodete kasutamise mõjutamiseks,“ ütles Stalnuhhin. Ta märkis, et alternatiivsete tubakatoodete küsimuses on huvigrupid toonud välja erinevad seisukohad, mis on seotud nende maksustamiseks aktsiisiga.

Alternatiivsete tubakatoodete aktsiisimääraks on kavandatud 0,2 eurot tubakavedeliku milliliitri kohta või 0,2 eurot milligrammi kohta, kui toode on geeljas. Ühe sigareti aktsiis on tänavu ja 2018. aastal ligikaudu 0,1 eurot. Ühele milligrammile tubakavedelikule vastab umbes 5,6 sigaretti. Tubaka tahke aseaine aktsiisimäär on sarnane suitsetamistubaka aktsiisimääraga, mis on alates 2018. aastast 76,84 eurot kilogrammi kohta. Võimaliku piirikaubanduse mõjude leevendamiseks kehtestatakse alternatiivsetele tubakatoodetele madalam aktsiis kui sigarettidele.

Valitsuse algatatud alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning tubakaseaduse muutmise seaduse eelnõuga (380 SE) muudetakse veel sigarite ja sigarillode aktsiisimäära sigarettide aktsiisimääraga sarnaselt kahekomponendiliseks. See hakkab koosnema fikseeritud summast toote koguse kohta ja toote hinnast sõltuvast proportsionaalsest osast. Muudetakse aktsiisi maksmise korda kaugmüügil, andes aktsiisikauba vastuvõtjale võimaluse maksta aktsiisi. Eelnõu vähendab ka aktsiisimaksmisega seotud ettevõtjate halduskoormust. Tubakatoodete maksumärkide üle paberipõhine arvepidamine asendub elektroonilise andmekogu abil arvepidamisega, mis lihtsustab ka maksuhalduri tööd.

Allikas: Riigikogu 21.03.2017 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.