Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laaneots: Yana Toom tegutseb Süürias Putini käepikendusena (2017-03-21 17:32:13)

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom tegutseb Moskva käepikendusena, kohtudes Putinile meelepäraste otsuste taustal diktaatorist Süüria presidendi Assadiga, ütles riigikogu liige, erukindral Ants Laaneots.

Laaneots selgitas täna Postimehe stuudios Yana Toomiga toimunud debatis, et Süüria kodusõja taga on ajalooline vastasseis, kus alaviitlik vähemuse võimu esindav president Bashar al-Assadi valitsus represseerib sunniitidest elanikkonna enamust.

„Vähemuse võim rõhus enamust Süürias, mis tekitas rahulolematuse. Bashar al-Assad on käitunud oma rahva suhtes kui timukas,“ lausus erukindral.

Laaneots tõi välja, et Venemaa president Vladimir Putin on alati toetanud Süürias diktatuuri kehtestanud Assadide perekonda, nii poliitiliselt kui sõjaliselt.

„Putini huvi on säilitada sõjaväebaasid Süürias ja enda kohalolek Vahemeres, sest ta tahab olla globaalne tegija. Teiseks soovib Putin tõmmata maailma üldsuse tähelepanu Ida-Ukrainalt ja Krimmi annekteerimiselt ning suunata see Lähis-Itta, eesmärgiga väljuda rahvusvahelisest isolatsioonist ja nõuda majandussanktsioonide tühistamist. Putini huvi on kaasata sõtta Assadi opositsiooniga Lääne riikide relvajõud,“ ütles erukindral.

„Euroopa Parlamendi liige Yana Toom püüab küll end näidata diplomaatilise vahendajana, aga selge on tema poolehoid Bashar al-Assadile. Sisuliselt tegutseb Yana Toom Moskva käepikendusena, kohtudes Putinile meelepäraste otsuste taustal president Assadiga, ainuvõimu säilitamise nimel Süüria rahva suhtes timukana tegutseva diktaatoriga,“ lausus ta.

„Euroopa Parlamendi esindaja Süüria visiitide kasutegur on nullilähedane. Ilmselt ei ole Yana Toomini jõudnud arusaam, et niikaua kui toimub verine vastasseis Assaadi režiimi valitsusvägede ja muu Süüria elanikkonna vahel, pole võimalik vaherahu saavutada. Ainus võimalus selle sõja lõpetamiseks on timukast presidendi Bashar al-Assadi lahkumine ametikohalt, uute demokraatlike valimiste läbiviimine ja uue riigi juhtkonna ametisseastumine,“ selgitas erukindral.

Yana Toom on Euroopa Parlamendi saadikutega koos külastanud Süüriat kolm korda, viimati käis ta Aleppos.

Allikas: Riigikogu 21.03.2017 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.