Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elmar Vaher: meie valmisolekust sõltub riikide turvalisus (2017-03-14 11:54:00)


Täna ja homme kogunevad Eesti, Soome, Rootsi, Läti ja Leedu politsei-, piirivalve- ja migratsiooniasutuste juhid Tallinnas, kus räägitakse Eesti prioriteetidest Euroopa Liidu eesistumisel.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on iga-aastane kohtumine suurepärane võimalus parimate kogemuste jagamiseks ning tulevikuplaanide tegemiseks. "Kuritegevus ei tunne piire ega tee vahet erinevate riigiasutuste vahel. Meie ühised tegevused, valmidus ja oskus kriisiolukorras reageerida on ülimalt tähtsad stabiilsuse ja turvalisuse loomisel meie riikides. Sujuv koostöö on edu võti. Peame olema kindlad, et saame üksteise peale vajadusel loota," ütles Vaher.

Vaheri sõnul on positiivseid arenguid mitmeid. "Meie koostöö liigub üha praktilisemale tasemele, järjest enam prefektuuride ja büroode tasandile. Kriminaalpolitsei uurijad suhtlevad otse oma kolleegidega naaberriikidest, et mõni süütegu ära hoida või kurjategija kiiresti kätte saada. Piirivalvurid suhtlevad omavahel, et tabada ebaseaduslikke piiriületajaid. Mida tihedam selline koostöö on, seda operatiivsem ja tulemuslikum on võitlus piiriülese kuritegevusega," rääkis Vaher.

Kahepäevasel kohtumisel räägitakse välismaalaste ühiskonda integreerimisest, piiriülese kuritegevuse vastu võitlemisest ning ka kiirreageerimisüksuste väljakutsetest. Lisaks on teemadena laual EL eesistumine ja vastutus, mis sellega Eestile kaasneb.

Eesti-Soome-Rootsi-Läti-Leedu vaheline koostööplaan sõlmiti 2015. aasta veebruaris Leedus.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 14.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.