Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamm: Ajalooline Tori hobusekasvandus tuleb säilitada (2017-03-13 06:11:33)

Maaeluminister Tarmo Tamme kutsel külastasid peaminister Jüri Ratas ja rahandusminister Sven Sester täna Tori hobusekasvandust, kus kohtusid Tori valla juhtide ja hobumajandussektori esindajatega, et arutada Torisse kavandatava hobumajanduse keskuse tulevikuperspektiive.

Ministrid tutvusid olukorraga Tori hobusekasvanduses. Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul olid kõik kohtumisel osalenud ühel meelel, et ajalooline Tori hobusekasvandus tuleb säilitada ja välja arendada. "Hobumajanduse keskuse rajamine Torisse annaks olulise arengutõuke nii hobumajandussektorile kui piirkonnale laiemalt. Seepärast jätkab riik koostöös valla ja hobusektoriga aktiivselt lahenduste otsimist, et leida võimalusi hobusekasvandusse investeerimiseks," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluministeerium on teinud Vabariigi Valitsusele ettepaneku moodustada koostöös hobumajandussektori ja kohaliku omavalitusega Sihtasutus Tori hobumajanduse keskus, et kujundada riigile kuuluvast hobusekasvandusest rahvusvaheliselt tunnustatud hobumajanduse keskus.

Toris asuva ajaloolise hobumajanduse kompleksi juurde kuulub üle 900 hektari põllu- ja metsamaad ning 28 hobust.

2016. aasta lõpus lõpetatud rendilepingute järgselt on Tori hobusekasvandust majandanud Eesti Põllumajandusmuuseum.

Lisaks peaministrile ja rahandusministrile osalesid kohtumisel Tori vallavanem Kaie Toobal ja vallavolikogu esimees Kalev Kiisk, hobusektori katusorganisatsiooni Eesti Hobumajanduse Liidu juhatuse liige Marti Hääl, Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild, Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti ning põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.