Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pensionitõus ja –toetus toovad pensionäridele lisaraha (2017-03-11 10:26:03)


09.03.2017. a. kinnitas Vabariigi Valitsus indekseerimisest tuleva pensionitõusu, mis suurendab aprillist pensione keskmiselt 5,1%. Oktoobris saavad üksi elavad pensionärid pensionile lisaks ka täiendavalt 115 eurot.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et riiklike pensionide indekseerimise maksumus käesoleval aastal on 65 miljonit ning pensione indekseeritakse 417 500 pensionäril. „5,1% pensionitõus aprillikuus toob keskmist vanaduspensionit saavale inimesele ligi 20 eurot lisaraha kuus ehk aastas 240 eurot,“ rääkis Sarapuu.

Sarapuu lisas, et oktoobris saavad üksi elavad pensionärid lisaks ka 115 eurot ühekordset toetust aastas, mida saavad need, kelle pension on alla 1,2-kordse keskmise. „Üksi elavatel pensionäridel on keeruline saada vaid oma pensioniga igakuiselt hakkama, mistõttu on toetus just nendele inimestele väga vajalik,“ rõhutas Sarapuu. Toetuse hinnaks riigieelarves on 8,1 miljonit eurot.

Riigikogulase sõnul on valitsuse kavandatav pensionireform, mis võrdsustaks tööaasta ühe pensioniosakuga, samuti märgilise tähendusega. „Reform puudutab küll tulevasi pensionäre, kuid annab siiski juba praegu väga olulise signaali, et soovime tagada parema elujärje ka neile, kes ei teeni keskmist palka ja neid inimesi on väga palju,“ rääkis Sarapuu. Ta tõdes, et kuigi praegu koalitsioonis erakorraliseks pensionitõusuks võimalusi pole, on Keskerakonna eesmärk tulevikus kahtlemata ka see ära teha.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.