Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahtiste uste päev Eesti Maaülikoolis 22. märtsil (2017-03-07 08:30:36)


22. märtsil toimuval lahtiste uste päeval Eesti Maaülikoolis ootavad sind paljud praktilised töötoad, kus saad oma käega järgi proovida, mida sind huvitav eriala endast kujutab. Lisaks saad osa võtta kiirkohtingust tudengitega, vaadata rohefilme, ning avatud on ka karjäärikohvik, kus saad nõu erialavaliku osas.
 

Kuna osalejate arv töötubades on piiratud, saavad eelisjärjekorras osaleda need, kes on ennast eelnevalt vastavasse töötuppa registreerinud. Garanteerimaks kohta sullle huvi pakkuvas töötoas, registreeri end lehe allosas oleva registreerimisvormi kaudu!
 

Kõik töötoad toimuvad Eesti Maaülikooli linnakus ning algavad kell 12.00. Täpsema info toimumiskohtade kohta avaldame peagi ning saadame kõigile registreerunutele.
 

Kui sul on lahtiste uste päeva või töötubadega seoses küsimusi, kirjuta kariina.tsursin-sootla@emu.ee

 

Töötoad

 

Mängud voolava veega

Eestis on palju tehisveekogusid, mis rikastavad meie maastikku. Nende toimimise tagamiseks reguleeritakse nende veetaset ja neid läbivat vooluhulka. Vesiehitiste töötoas saab ise kogeda, kuidas töötavad selliste rajatiste osad: ülevoolud, varjad, erinevad vooluavad, ja seda kuidas tekib vooluhüpe, mis võib olla nii ilus kui ohtlik. Hüdraulilisse renni saavad töötoas osalejad paigutada erinevaid vesiehitiste mudelid ja veega mängida. 
 

Ehitise DNA, ehk kuidas teada saada, kas hoone on "terve"?

Kuidas on võimalik „näha“ puidu ja betooni sisse? Milliste meetodite abil on võimalik uurida hoonete tehnilist seisukorda ilma, et me konstruktsioonidele suurt kahju teeks? 
 

Rakendatud elekter

Saame teada, mis maksab telefoni laadimine - selleks mõõdame laadimisele kuluvat energiat ja arvutame selle maksumuse. Ühtlasi saame teada, kui palju maksab eri tehnoloogiaga valgusallikate kasutamine, ehk kui palju üks või teine lambipirn elektrit võtab. Räägime ka elektriohutusest ning tutvume väikeenergeetika seadmetega tehnikainstituudi katlalaboris ning katusel asuvas tuule- ja päikeseenergia laboris.
 

Hüdraulilise robotkäe konstrueerimine

Oled sa kunagi mõelnud, kust saavad masinad jõu, et tõsta suuri raskusi? Töötoas saad sellele küsimusele vastuse, ehitades ise oma kätega hüdraulilise robotkäe, mille abil saab esemeid ühest kohast tõsta - vee abil.
 

Oma asukoha määramine ruumis

Asukoha määramise töötoas tutvume geodeedi igapäevatööga. Geodeet on tänapäeval laialdaste teadmistega spetsialist, kes töötab nii ehtustel kui looduses. Töötoas tutvume erinevate mõõtmismeetoditega ja üheskoos mõõdame üle ruumi, mille tulemusena valmib digitaalne ruumi plaan. Mõõtmisteks kasutame tänapäevast elektrontahhümeetrit. Mõõdistamisel saab iga mõõdetav punkt oma koodi, mille taga peitub leppemärk. Hilisemal andmete töötlusel saab näha, kuidas jõuavad varem mõõdetud punktid plaanile.
 

Punktist mõõtkavani: kaartide koostamise töötuba

Sulle meeldivad kaardid? Oled sa kunagi mõelnud, mida on kaardi koostamiseks vaja? Millistest infokihtidest see koosneb? Kaardi koostamise töötoas proovime ise vabavaralise programmi QGIS abil kaardi koostamist ja kujundamist.
 

Kuidas ära tunda üht või teist enam levinud puuliiki?

Kõik, kes loodusest või puidust vähegi huvituvad, võiksid enam levinud puuliikide puidu ära tunda ka lihtsalt puutükile peale vaadates. Õpitoas vaatame Eestis kasvavate põhiliste puude makroskoopilisi tunnuseid ja proovime nende järgi puitu ära tunda.

 

Seenhaiguste maailma avastamine

Seened on olulised metsahaiguste tekitajad. Uurime mikroskoobi abil seeneeoseid ning määrame mõned levinumad metsahaiguste tekitajad.
 

Mulla salapärane maailm

Tutvume Eesti muldade värvikireva maailmaga, mis jääb maapinnal kõndides märkamatuks.Võimalus on käed mullaseks teha ning ise uurida mulla kvaliteedi näitajaid alates pHst kuni vihmaussideni.
 

E-turundus, ehk kuidas toode internetis atraktiivseks muuta?​

Analüüsime toote väärtuse selgitamise võimalusi läbi e-turunduse kanalite (Facebook, Instagram, Youtube,  koduleht, e-pood)​.

 

Kalatöötlemise saladused, ehk kuidas forellist kiiresti maitsev amps valmistada

Saame teada, kuidas kiiresti teha Eestis enim kasvatatavast kalast, forellist, maitsev toit. Õpime ära tundma forelli, lõikama temast puhast kalaliha ja valmistama kiirmeetodil võileivale panemiseks sobivat soolakala.
 

Millest sõltuvad jahude küpsetusomadused?

Räägime sellest, kuidas teraviljade kasvutingimused (ilm, muld, jms) mõjutavad jahu küpsetusomadusi, ning küpsetame saia erinevatest jahudest.
 

Jäätis - midagi südamele ja ajule

Kuidas valmivad meiereis jäätis ja teised piimatooted? Mängime jäätise teemalist mängu ning maiustame jäätisega.
 

Veterinaarmeditsiini töötuba: kloonimisest ravimiseni - VIIMASED VABAD KOHAD!

Külastame maaülikooli anatoomiamuuseumit ja loomakliinikut, kus näeme, kuidas toimub loomade haiguste diagnoosimine ja ravi. Näeme oma silmaga lahkamist, ning saame teada, kuidas kloonitakse loomi. 
 

Millest koosneb loom: geneetika ja söötmise töötuba

Geneetika laboris näeme, kuidas toimub tõuaretus ning kuidas toimub isaduse tõestamine loomadel. Söötmisteaduse laboris proovime erinevaid meetodeid toitainete määramiseks loomasöötades ning söödaratsioonide koostamiseks, ehk saame teada, kuidas lõhnavast silost saab liha ja piim.
 

Kes on mesilane?

Õpitoas saab tutvuda nii mesilaste kui ka kimalastega lähemalt, uurida nende ehituslikke eripärasid ja on võimalus vaadelda elusat kimalastaru.

REGISTREERUDA SAAB SELLEL LEHEL...

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.