Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet ootab ettepanekuid vee seisundi parandamiseks (2017-03-06 13:42:37)


Keskkonnaamet
koostab Eesti veekogude seisundi parandamiseks veemajanduskava tegevuskava 2018.-2019. aastaks, kuhu on oodatud kõik asjakohased ettepanekud.

Seirehinnangute alusel ei ole 43% Eesti pinnavee- ja 21% põhjaveekogumitest heas seisundis, mistõttu meie veekogud vajavad suuremat tähelepanu ja kaitset. Seetõttu on vajalik Vabariigi Valitsuse kinnitatud veemajanduskavade meetmeprogrammist lähtuva tegevuskavaga paika panna järgmise kahe aasta prioriteetsed tegevused, et kaitsta hea seisundiga ning parandada kehva kvaliteediga veekogusid.

Ettepanekuid ootame eelkõige meetmeprogrammis mainitud rakendajatelt ehk põllumajandustootjatelt, vee-ettevõtjatelt, riigiasutustelt, kohalikelt omavalitsustelt ja veerajatiste omanikelt, et saaksime ühiselt selgitada, milliseid meetmeid peaks järgmise kahe aasta jooksul seisundi parandamiseks rakendama.

"Kogutavad ettepanekud annavad meile väärtuslikku infot piirkondlike eripärade, veega seotud murede ning võimalike lahenduste kohta, kuidas saaksime veekogude seisundit parandada nõnda, et puhast vett jätkuks meile ka tulevikus. Peaksime alati mõtlema nii tavakodaniku, veekasutaja, põllumehe kui ka ametnikuna, kas see, mida otsustame või teeme, on võimalikult parim ka meie veekeskkonna jaoks," lausus Elina Leiner, Keskkonnaameti keskkonnaosakonna veemajanduse koordinaator.

Meetmeprogrammis on vajalikuks peetud nii administratiivseid (nt piirangud vee kasutamisel), tehnilisi (nt kalapääsu rajamine) kui ka nõustamisega seotud meetmeid (nt avalikkuse teadlikkuse tõstmine keskkonnasõbralikust veekasutusest), mis aitavad kaasa vee seisundi parandamisele. Samuti on oodatud ettepanekud veekogude uuringute kohta.

"Keskkonnaamet on tänulik igasuguse info eest, mis aitab vee seisundi parandamiseks tehtavaid tegevusi terviklikumalt planeerida, sest hea seisundi saavutamiseks on vaja tegeleda kõigi valgalal olevate mõjuallikatega kompleksselt. Samuti on oluline saada infot juba varasemalt ellu viidud tegevuste kohta," lausus Leiner.

Ettepanekuid saab esitada e-posti aadressil elina.leiner@keskkonnaamet.ee 6. aprillini 2017. Tegevuskava eelnõu valmib mais 2017, misjärel see avalikustatakse.

Ühtlasi on Keskkonnaametil valminud ülevaate eelnõu möödunud aastal rakendatud meetmetest Eesti veekogude kaitsmiseks, mida saab lugeda Keskkonnaameti veebilehel.


Allikas: Keskkonnaameti 06.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.