Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Fiskarsi kuulsad oranžid käärid tähistavad 50. juubelit (2017-03-04 00:10:05)


1967. aastal tulid tootmisliinilt Fiskarsi esimesed oranžid käärid, mida on tänaseks müüdud üle miljardi paari. Kuulsad klassikud on hinnatud töövahendid ka Diori ja Chaneli moemajades.


Klassikute lugu sai alguse 50 aastat tagasi, kui Fiskarsi disainer palus tootmisel valmistada mustad, rohelised ja punased lõikeriistad. Kui aga prototüüp valmistamisesse jõudis, oli masinistil kahju masinasse jäänud oranži värvi ära visata ja nii tulidki esimesed käärid tootmisliinilt apelsinikarva käepidemega.

Kuigi kõik neli värvi sündisid näidistena, siis ettevõttes toimunud hääletusel osutusid kõige populaarsemaks just oranžid, mis jõudsid ka tootmisesse.


Miljard lugu
1000 paari maailma esimesi plastikust käepidemetega kääre tulid müügile Stockholmis Asko mööblipoes ning neid saatis koheselt edu. Juba järgmisel aastal toodeti ja müüdi Soomes ning teistes riikides 30 000 oranži kääripaari ning tänaseks on neid klassikuid üle maailma müüdud enam kui miljard eksemplari. Lisaks majapidamistele on kuulsad käärid kasutusel ka näiteks Diori ja Chaneli moemajades. Kui need käärid suudaksid rääkida, siis oleks neil miljardeid lugusid jutustada.

Fiskarsi esindajate sõnul peitub toote edu saladus tema erilises välimuses, ergonoomilises disainis, kvaliteetses materjalis ja vastupidavuses.

Oranžid käärid valmivad ka tänapäeval Soomes Billnäsis asuvas Fiskarsi tehases, kus iga toode pannakse käsitsi proovile. Nimelt peavad ideaalsed käärid lõikamisel tegema kindlat häält ning proovilõige kangal peab olema ideaalne.


Graveeritud juubelikäärid
2017. aasta on juubelite aasta ja selle tähistamiseks graveeritakse sel aastal toodetud 21 cm klassikute teradele 50. aastapäeva logo.

Lisaks tähistab 100. juubelit Soome ning selle auks annab Fiskars välja kodumaa värvides sinise ja valge käepidemega käärid.

Lisaks kaunitele värvidele ilutseb kääride roostevabast terasest teradel graveering Finland 100 ametliku logoga, mille on välja andnud Soome peaministri kabinett.

Sinise ja valgega käärid tulevad müüki piiratud koguses ning on saadaval ainult 2017. aastal.

Allikas: Fiskars


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.