Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna botaanikaaed ootab traditsioonilisele orhideenäitusele (2017-03-03 11:50:30)


Kuuking Phalaenopsis

3.-12. märtsini toimub Tallinna botaanikaaias juba aastatepikkuse traditsiooniga orhideenäitus, kus saab näha loodusest pärit haruldasi liike kõrvuti inimeste aretustööna ilmavalgust näinud sortidega.

Näituse kuraatori, botaanikaaia troopiliste- ja subtroopiliste taimede osakonna juhataja Eevi Siibaku sõnul on orhideenäitus läbi aastate olnud üks populaarsemaid. "Igal aastal käib orhideepäevade ajal Tallinna botaanikaaias umbes 8000 inimest nii Eestist kui välismaalt. Lähiriikidest - Lätist, Leedust ja Venemaalt - tullakse siia lausa suurte bussidega."

Põhjuseid, miks just orhideenäitus nii populaarne on, leiab mitmeid. "Troopiliste õite ilu on köitnud eurooplasi juba alates 17. sajandist, mil esimesed eksootilised orhideed Euroopasse jõudsid. Tänapäeval tuntakse üle 20 000 orhideeliste ehk käpaliste liigi. Lisaks on aretatud sadu tuhandeid sorte, millest paljusid on võimalik ka kodudes kasvatada," ütles Eevi Siibak.

Tallinna botaanikaaia orhideede kollektsioon on lähikonnas üsnagi haruldane ning põneva ajalooga. "Meie orhideede kollektsioon sai alguse tänu Eesti soost Austraalia orhideekasvataja Oskar Savikule (1890-1985), kes kinkis botaanikaaiale parima valiku oma orhideedest 1960ndate alguses. Tänaseks on ajaloolisele tsümbiidiumi sortide kollektsioonile lisandunud palju haruldasi looduslikke orhideesid maailma eri paigust. Lisaks nendele näeb näitusel ka inimese poolt aretatud ligi 100 erinevat sorti orhideelisi, mis jõudsid näitusele Jardini aianduskeskuse abiga," täpsustas Eevi Siibak.

Kuna 2017 on kuulutatud Eesti laste ja noortekultuuri aastaks, saab orhideedele lisaks näha ka Tallinna Kopli lasteaia, Arte Gümnaasiumi ning huvikooli Rahukas noorte kunstnike loodusteemalisi töid.

Kõikidel näitusekülastajatel on võimalik kahel näituse nädalavahetusel (3.-5. märtsil ja 10.-12. märtsil) põnevaid orhideesorte ka kohapealt kaasa osta. Orhideesid müüb Jardin OÜ.

Näitus on avatud botaanikaaia kasvuhoonetes E-P kell 11.00-16.00. Sissepääs tavahinnaga.

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 03.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.