Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nestor omavalitsuste esindajatele: tähtis on omavalitsuste endi algatusvõime ja soov areneda (2017-02-21 08:01:08)


Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles parlamendi konverentsisaalis peetud kohtumisel omavalitsuste esindajate ja teadlastega, et Eesti riigi ja omavalitsuste edukuse üheks võtmeküsimuseks on ka omavalitsuste endi soov asju ette võtta ja areneda.

„On oluline, et haldusreformi tulemusel tekiksid sellised omavalitsusüksused, kus saadakse aru, et kui ise kohapeal midagi ei tehta, siis mingit arengut ka ei toimu,“ rääkis Eiki Nestor. „Omavalitsuste arv iseenesest pole ju eesmärk. Oluline on see, et alles jääksid need omavalitsused, kes tahavad areneda, kes tahavad midagi ette võtta ja midagi ära teha, kellel on ideid ja tahet oma omavalitsust edasi viia.“

Riigikogu esimees rõhutas oma ettekandes ka parlamendi poolt moodustatud riigireformi arengusuundade väljatöötamise probleemkomisjoni tähtsust, mis hakkab tegelema ka omavalitsuste küsimustega.

Kohtumise „Arengutest riigis ja partnerlusest omavalitsustega“ avas Riigikogu kohaliku omavalitsuse ja regionaalpoliitika toetusrühma esimees Aivar Kokk. Riigikogu liige Ivari Padar ja riigihalduse minister Mihhail Korb rääkisid riigireformist ja kohaliku omavalitsuse süsteemi arengust.

MTÜ Polis asepresident Sulev Lääne tegi ettekande aktuaalsetest küsimustest ja kavandatavatest edasistest sammudest kohaliku omavalitsuse süsteemi arendamisel ning koostöövõrgustiku toimimisel.

Eesti Linnade Liidu juhatuse esimees Taavi Aas ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu esimees Kurmet Müürsepp rääkisid omavalitsussüsteemi arendamisest ja koostööst ning Tallinna Ülikooli rektor ja Rektorite Nõukogu esimees Tiit Land rääkis ülikoolide koostööst avaliku sektoriga.

Kohtumisel osales ka Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa.

Kohtumise korraldasid Riigikogu, MTÜ Polis, Eesti Maaomavalitsuste Liit, Tallinna Ülikool, Eesti Linnade Liit ja Harjumaa Omavalitsuste Liit.

Fotod

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.