Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelukomisjon: karusloomakasvandustes tuleb järgida loomaheaolu nõudeid (2017-02-14 07:53:21)


Riigikogu maaelukomisjoni 13.02.2017 istungil käsitleti loomakaitsjate esitatud pöördumist karusloomakasvanduste keelustamise kohta Eestis.

Maaelukomisjoni esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul tutvus komisjon põhjalikult nii loomade eestkoste organisatsiooni MTÜ Loomus esitatud kui ka ekspertide ja karusloomakasvandusega seotud ettevõtete seisukohtadega.

Komisjoni istungil ilmnes arutelu käigus, et fraktsioonides puudub ühine seisukoht karusloomafarmide keelustamise poolt või vastu ning ka komisjoni liikmete hulgas olid nii farmide keelamise kui ka jätkamise pooldajaid. Mitmel korral kõlas seisukoht, et tegu on kunstlikult tõstatud küsimusega. Tõdeti, et vaatamata komisjoni otsusele on igal Riigikogu liikmel võimalus algatada eelnõu, mille arutelu ja hääletus toimuks siis juba täiskogus.

„Kaalusime nii poolt- kui ka vastuargumente. Leidsime, et komisjonis häälteenamusega teema läbihääletamine ei ole hea lahendus. Riigikogu täiskogu arutelul jääb igal Riigikogu liikmel võimalus langetada otsus isiklikust seisukohast ja veendumusest lähtuvalt ning seda ka põhjendada,“ ütles Seeder.

„Loomakaitsjate pöördumise kõrval esitati ka karusloomakasvanduste jätkamist nõudev pöördumine, millele olid alla kirjutanud 54 maaelu ja põllumajandusega seotud organisatsiooni ning ettevõtte esindajat,“ lisas Seeder.

Maaelukomisjoni liige Artur Talvik viitas samuti kunstlikult tõstatud probleemile, millel puudub mõistlik talupoja lähenemine asjale. Samas toetas ta kollektiivsete pöördumiste käsitlemise vajadust Riigikogu täiskogu istungil, et pöörata rahva algatustele väärilist tähelepanu ja anda kõikidele saadikutele võimalus öelda arutelu käigus välja oma seisukoht.

Eesti lähiriikidest tegutsevad karusloomakasvandused Soomes, Lätis, Leedus, samuti Poolas, Maltal, Hispaanias, Itaalias, Iirimaal, Saksamaal, Ungaris, Rumeenias, Prantsusmaal, Tšehhimaal, Slovakkias, ja Bulgaarias.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.