Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erikomisjon arutas Arsenali tehingutega seotud asjaolusid (2017-01-27 08:19:48)


Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon arutas 2012. aastal toimunud Arsenali kinnistute müügi tehingutega seotud asjaolusid. Erikomisjon kogunes erakorralisele istungile, mis toimus toona Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu juhtinud Taavi Rõivase soovil.

Erikomisjoni esimehe Artur Talviku sõnul andis RKAS põhjaliku ülevaate 2012. aastal Arsenali kinnistute müügi asjaoludest. „Asju on aetud korrektselt ja komisjonil RKASile etteheiteid ei ole,“ märkis ta.

Samuti märkis esimees, et kohtumine RKASi juhatuse esimehe, juhatuse liikme ning endise juhatuse liikmega pidi toimuma 6. veebruaril, kuid Taavi Rõivas kutsus nad hoopis tänasest komisjoni istungist osa võtma. Ta lisas, et see käik üllatas mitmeid komisjoni liikmeid.

“Tegin komisjonile ettepaneku kohtumiseks, sest nii isiklikult minu kui riigile kuuluva ettevõtte RKAS tegevuse kohta on esitatud küsimusi, mis peavad saama ammendatavalt vastatud,“ ütles RKASi nõukogu endine esimees Taavi Rõivas. „Mul on hea meel, et täna sai ühemõtteliselt selgeks, et RKASi ning isiklikult minu tegevus on antud kinnistute võõrandamisel olnud korrektne ja läbipaistev ning kinnistud müüdi avalikul enampakkumisel parima pakkumise teinud ettevõttele.“

„See, kui keegi soovib hiljem omandada osa või terviku RKASi poolt kunagi müüdud objektist, ei puutu enam RKASi ning siin saavad selgitusi anda üksnes asjaosalised ise,“ sõnas Rõivas. Ta märkis veel, et lisaks üleeile avalikustatud nõukogu protokollidele ja seletuskirjadele teeb ta ettepaneku edaspidi erikomisjoni istungid avalikult pidada, et ainult poliitikutest koosneva komisjoni tööprotsess ja arutluskäik oleksid samuti läbipaistvad.

Istungist võtsid osa ka RKASi juhatuse esimees Urmas Somelar, juhatuse liige Piia Kallas ning endine juhatuse liige Elari Udam.

Fotod istungilt

Allikas: Riigikogu 26.01.2017 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.