Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu raekoja platsile tuleb jääst aabitsakukk (2017-01-25 08:39:44)


Idamaades 28. jaanuaril algava punase tulekuke ning Eestis alanud laste- ja noorteaasta tähistamiseks paigaldatakse Tartu raekoja platsile teadmishimuliste lemmiklinnust aabitsakukest inspiratsiooni saanud jääskulptuur. Põvvat Kama skulptuuri avamisel sel laupäeval kell 17 näeb mõõkade tantsu, saab kaasa teha meelekeskendusharjutust ning aktiviseerida uue aasta soove.


Kukeaasta alguse tähistamiseks esinevad jääskulptuuri avamise tseremoonial taiji-mõõga ja eluväeharjutustega Tartu Budoklubi, Raho Langsepa taiji-grupi ja GRTC Eesti michuan-taiji harrastajad. Ülimat keskendumist nõudvatele ja arendavatele ning seetõttu tänapäevani au sees olevatele relvaharjutustele jagab taustakommentaare Rinaldo Bachmann. Harrastajad kaasavad publikut meelekeskendusharjutuseks, mis peaks aitama osalejatel ekstsentrilise tulekuke aastal kõikidesse toimuvatesse muudatustesse filosoofiliselt suhtuda.

Tavapäraselt seostatakse uue aasta algust ka halva ja segava ärasaatmise, lõppenud aasta tänamise ning uuele soovide esitamisega. Skulptuuri avamine pakub selleks otse raeplatsil toreda võimaluse, sest kikka lähedusse paigaldatakse tseremoonia ajaks jääst soovide karikas, milles paberile kirjutatud head soovid tuhaks põletatakse - see kõik aitab nende täitumisele kaasa.

Lisaks aabitsakukele on 28. jaanuaril raekoja platsil kohal veel teinegi teadmishimuliste suur lemmik - kaks katset viib läbi Tartu oma Hull Teadlane. Hull Teadlane lisab tseremooniale idamaades uue aasta saabumise tähistamisel nii olulised suitsu, tossu ja paugu, mis tähendab, et tänu tema toimetamisele on Tartu linn 2017. aastal ka müütiliste koletiste eest kaitstud.

Kuju teostas Jääskulptuuride Stuudio, selle raeplatsile jäämise aja üle otsustab nagu ikka ilm.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.