Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-01-24 11:10:23)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 113 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks tapmine, seitse avaliku korra rasket rikkumist, 32 varavastast kuritegu, sealhulgas 23 vargust (viis eluruumidest ja üks sõidukist). Üheksas liiklusõnnetuses sai vigastada 12 inimest. Tabati 50 alkoholi- ja kolm narkojoobes juhti. Registreeriti 595 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti kolm euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati üheksa sisenemiskeeldu ning registreeriti üks viisaeeskirja rikkumine. Registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslik ületus ning peeti kinni üks inimene. Piirirežiimi rikkumisi oli kaks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

21. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Stroomi keskuse läheduses löödi noormeest ning tekitati talle vigastusi. Politseile on teo võimalikud toimepanijad teada.

21. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Viru väljakul asuva meelelahutusäri ees löödi 29-aastast meest ning tekitati talle vigastusi.

21. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval asuvas baaris ründas 27-aastane mees 29-aastast turvameest ning tekitas talle vigastusi. Turvatöötajad pidasid mehe kinni ning andsid ta politseinikele üle.

22. jaanuaril teatati, et Pärnu maanteel asuvas meelelahutusäris lõi 36-aastane alkoholi tarvitanud mees 39-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Kiirabi toimetas vanema mehe haiglasse ning politseinikud pidasid noorema mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

20. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas korteris lõi 48-aastane alkoholi tarvitanud mees 42-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Kiirabi toimetas naise haiglasse kontrolli ning politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval asuvas korteris toimunud ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi tuttav mees 36-aastast naist ning tekitas talle vigastusi.

22. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval lõi 29-aastane mees 25-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

Vargus

21. jaanuaril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel asuvast korterist varastati sularaha. Esialgne kahju on 2200 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine

21. jaanuaril teatati, et Kosel Nurme tänaval lõid kaks tundmatud meest 42-aastast meest ning tekitasid talle vigastusi. Kiirabi andis kannatanule kohapeal arstiabi.

Kehalised väärkohtlemised

21. jaanuaril teatati, et Kose vallas Kuivajõe külas asuvas korteris lõi 31-aastane mees 25-aastast naist ning tekitas talle vigastusi.

22. jaanuaril teatati, et Maardus Veeru tänaval asuvas korteris lõi 20-aastane mees 24- ja 41-aastast naist ning tekitas neile vigastusi. Korrakaitsjad pidasid mehe kinni.

Juhtum piiril

21. jaanuari hommikul saabusid Moskvast Tallinna lennujaama kuus Mongoolia kodanikku, kelle kontrollimisel selgus, et neil puuduvad reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Viiele täiskasvanule ja ühele alaealisele väljastati sisenemiskeeld ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid Tallinnast kell 20.45 Moskvasse suundunud lennuga.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Omavoliline sissetung

22. jaanuaril kella 22 paiku teatati politseile, et Luunja vallas on sisse murtud korterisse ning ära viidud köögitehnikat. Kahju on selgitamisel.

Vargus

18. jaanuaril avastati, et Tartus Aardla tänava kortermaja keldriboksist on varastatud Bottecchia jalgratas. Kahju on 1300 eurot.

Varguskatse

22. jaanuaril pidas turvatöötaja Tartus Nõlvaku tänava kaupluses kinni neli alaealist tüdrukut, kes püüdsid kauplusest ligi 500 euro eest kosmeetikatooteid varastada. Suur osa kaubast oli selle tagasi saades rikutud. Noored anti asjaolude selgitamiseks üle politseile.

Kehaline väärkohtlemine

21. jaanuaril kella 23.30 ajal läksid Ülenurme vallas Tõrvandi alevikus Ringtee tänava kortermajas kaklema 35-aastane ja 53-aastane mees, kes tarvitasid eelnevalt koos alkoholi. Kannatanule andsid meedikud esmaabi ning konflikti agressiivsem pool viidi kainenema.

Avaliku korra raske rikkumine

21. jaanuaril kella 5.10 paiku tungiti Tartus Küüni tänaval kallale alkoholi tarvitanud 23-aastasele mehele. Kannatanu vajas esmaabi. Ründaja isikut selgitab politsei.

Tööõnnetus

20. jaanuaril kella 14.30 ajal sai häirekeskus teate, et Luunja vallas Lohkva külas ettevõtte territooriumil on juhtunud õnnetus, kus 41-aastane tõstukit juhtinud mees paiskus sõidukiga ümber, jäi selle alla ning sai sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal.

Valgamaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

20. jaanuaril kella 8 paiku hommikul sai häirekeskus teate, et Palupera vallas Hellenurme külas põleb hoone, kust kustutustööde käigus leiti 66-aastase mehe surnukeha.

Juhtumid piiril

22. jaanuaril kella 16.40 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti riiki sisenevale suuna Eesti numbrimärgiga veok Volvo, millel avastati amortisaatorite rike. Piirivalvurid suunasid raskeveoki tagasi Eestisse erakorralisele ülevaatusele.

22. jaanuaril kella 10 ajal saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli Läti numbrimärgiga Land Rover, mille juhipoolse ukse küljetaskust avastati tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv. Piirivalvurid konfiskeerisid ebaseadusliku eseme ja koostasid juhile väärteoprotokolli. Isik koos sõidukiga lahkus Venemaa Föderatsiooni.

22. jaanuaril kella 9.30 paiku saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli Läti numbrimärgiga BMW, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid juhiukse küljetaskust kumminuia. Juhile koostati väärteoprotokoll, kumminui võeti hoiule ning isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

22. jaanuaril kella 9.45 ajal avastasid piirivalvuri Piirissaare lõunakanali otsast ebaseaduslikud nakkevõrgud. Piirivalvurid eemaldasid 50 meetri ulatuses võrke, mis toimetati esialgu Mehikoorma kordonisse, kus need keskkonnainspektsioonile üle anti.

22. jaanuaril kella 00.30 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli Venemaa numbrimärkidega veok Volvo, mille pidurikettal olid mõrased ning ülemäära roostes ja kulunud. Autorong suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni vigade kõrvaldamiseks.

21. jaanuaril kella 18.35 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale 34-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel ilmnes, et mehel puuduvad sobilikud dokumendid põhjendamaks riigis viibimise asjaolusid ja eesmärki. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. jaanuaril kella 8 märkas hõljukipatrull Peipsi järvel ebaseaduslikku ajutise kontrolljoone ületust Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid selgitasid, et 60-aastane Läti kalamees oli teadmatusest sattunud üle kontrolljoone, kuna tal puudus GPS-seade ning ta ei osanud lugeda ajutise kontrolljoone tähistust järvistul. Mees toimetati Mehikoorma kordonisse, kus talle määrati rahatrahv ning selgitati, kuidas järvel ohutult liikuda ning millistele märkidele ja teadetele tähelepanu pöörata.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. jaanuaril tungis Jõhvis Narva mnt korteris 26-aastane naine kallale oma endisele elukaaslasele, 30-aastasele mehele.

20. jaanuaril teatati politseile, et 27-aastane mees tuli Narvas Tallinna mnt korteris kallale oma endisele elukaaslasele. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

21. jaanuari öösel tungis Narvas Partisani tn asuvas lõbustusasutuses tundmatu mees kallale 30-aastasele naisele ja 30-aastasele mehele, tekitades neile kehavigastusi ja rikkudes avalikku korda.

21. jaanuaril tuli 42-aastane mees Kohtla-Järve linnas Olevi tn korteri kallale oma elukaaslasele, 33-aastasele naisele, ja alaealisele lapsele, tekitades neile füüsilist valu. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

22. jaanuaril teatas 16-aastane noormees, et talle tungis kallale Narvas Rakvere tn korteris vähetuttav mees, tekitades talle füüsilist valu.

22. jaanuaril tungis 33-aastane mees Narvas Uusküla tn korteris kallale oma alaealisele kasupojale, tekitades talle füüsilist valu. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Vargused

20. jaanuaril teatati politseile, et 15. jaanuaril varastati Narva-Jõesuus Sulevi tänava eramu territooriumilt tõukoer. Kahju on 800 eurot.

20. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel on sisse tungitud Järveküla teel asuvasse lattu ja varastatud erinevaid riideid. Kahju on 500 eurot.

21. jaanuaril varastasid kaks tundmatut neidu Narvas Uusküla tn korterist vaba juurdepääsu teel sülearvuti ja mobiiltelefoni. Kahju on 350 eurot.

Juhtumid piiril

20. jaanuaril avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid, et 1962. aastal sündinud Eestis elav Venemaa Föderatsiooni kodanik viibib oma maastikusõidukiga Peipsi järvel keelatud alal ehk Narva jõe lähtele lähemal kui 1 km. Mehele määrati rahatrahv summas 40 eurot.

20. jaanuaril soovis Narva piiripunkti kaudu Eestisse siseneda 1954. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudus kehtiv viisa. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. jaanuaril kontrollis Vasknarva kordoni autopatrull Kauksi-Vasknarva maantee 22. kilomeetril Eesti Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit Volvo. Autos viibis reisijana alaealine, kellel tuvastati alkoholijoove. Alaealine anti üle lapsevanemale.

21. jaanuaril avastasid Narva kordoni piirivalvurid Sirgala karjääri settebasseinist kaks tähistamata nakkevõrku. Eemaldatud võrgud antakse üle Keskkonnainspektsioonile.

22. jaanuaril tuvastasid Narva piiripunkti piirivalvurid, et Eestisse siseneda soovinud 1979. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikul puudus kehtiv viisa. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. jaanuaril avastas Vasknarva kordoni patrull Jaama jõest kaks tähistamata nakkevõrku. Eemaldatud võrgud antakse üle Keskkonnainspektsioonile.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
20. jaanuaril kella 14 ajal löödi Uuemõisa alevikus Tehnika tänaval majas omavahelise tüli käigus 24-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Vargus
22. jaanuaril kella 5 ajal tungiti Taebla alevikus Kase puiesteel garaaži. Kahtlustatavana peei kinni 19-aastane mees.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

21. jaanuaril kella 2 ajal löödi Pärnus Munga tänaval toitlustusasutuses 20-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Raplamaa

Tapmine
Ööl vastu 21. jaanuari löödi Märjamaa vallas Russalu külas ühise alkoholitarvitamise käigus terava esemega 31-aastast meest, kes suri. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 24.01.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.