Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kivimägi ja Michal: Rail Balticu rajamisega tuleb edasi liikuda (2017-01-24 09:30:00)


Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Toomas Kivimägi ja Kristen Michal kutsuvad valitsust toetama Balti riikide koostööd täpsustava Rail Balticu raudteeühenduse kokkuleppe sõlmimist.

„Rail Baltic on kordumatu võimalus vähendada geograafilises mõttes Eesti kui Euroopa Liidu ääremaa staatust. Kaasaegsed ja mitmekesised ühendused on meie jaoks ülimalt olulised ja seda nii reisijate, aga ennekõike majanduse elavdamise kontekstis laiemalt,“ ütles riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi.

Kivimägi märkis, et tänase päeva seisuga on Euroopa Liit finantseerinud seda projekti juba rohkem kui 800 miljoni euroga.

„Rail Baltic toob uusi investeeringuid, töökohti ja kaubavoogusid, meie ettevõtluskeskkond muutub oluliselt atraktiivsemaks. Seepärast on Balti riikide koostööd täpsustava Rail Balticu kokkuleppe sõlmimine Eesti jaoks ülioluline,” lausus majanduskomisjoni aseesimees.

Eelmise valitsuse majandus- ja taristuminister Kristen Michal rõhutas samuti, et Rail Balticu raudteeühenduse loomisega tuleb kindlasti edasi minna.

„Venitamine või seiskamine tähendab ühte – lähimatel aastakümnetel uuesti sellist ühenduse loomise võimalust ei tule. Eesti rahva ja majanduskasvu huvides on kiired ja kvaliteetsed ühendused Euroopaga,“ sõnas ta.

„Kui Euroopa ja Eesti jaoks põhimõtteliselt oluline plaan toppab, juuakse šampanjat mitte Tallinnas, vaid Moskvas. Julgustame valitsust juba otsustatud ühenduste plaanidega edasi liikuma,“ lisas Michal.

Eilsel riigikogu majanduskomisjoni istungil oli päevakorras Eesti, Läti ja Leedu vahelise kokkuleppe tutvustus raudteeühenduse Rail Baltic arendamiseks. Kokkulepe on kavas allkirjastada 31. jaanuaril Tallinnas toimuval Balti riikide peaministrite kohtumisel.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.