Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtus Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikuga (2017-01-24 09:27:50)


Maaeluminister Tarmo Tamm kohtus 23. jaanuaril Brüsselis Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hoganiga. Kohtumisel oli peateemana kõne all Eesti Euroopa Liidu eesistumine ja tulevased arutelud EL ühise põllumajanduspoliitika tuleviku üle.

"Keskne teema volinikuga kohtumisel oli Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevik pärast aastat 2020. Erinevalt muudest sektoritest, mille kulud kaetakse liikmesriikide riiklikest eelarvetest, langetatakse põllumajanduspoliitika puhul otsused ühenduse tasandil," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Euroopa Komisjon algatab veebruaris sellel teemal avaliku konsultatsiooni, mille järeldused jõuavad liikmesriikide lauale tõenäoliselt eeloleval sügisel, Eesti eesistumise ajal. See tähendab, et Eestil saab olema oluline roll selle diskussiooni algamisel."

Oluliste teemadena on tulevikuaruteludel kõne all toidutootjate positsiooni parandamine tarneahelas ja ebaausate kauplemistavadega võitlemine, aga ka põllumajanduse roll keskkonnaeesmärkide saavutamisel ja maapiirkondade arengusse panustamisel.

Minister Tamm kutsus ka Eesti põllumajandussektori esindusorganisatsioone aktiivselt avalikus konsultatsioonis osalema, kuna see on oluliseks sisendiks Euroopa Komisjonile ettepanekute tegemisel. "Valdav osa liikmesriikidest toetab tugeva ja ühtse ühise põllumajanduspoliitika jätkumist. Samas leitakse, et ühist poliitikat tuleb lihtsustada, et väheneks toetustega seotud bürokraatia ning, et see peab tulevikus enam hõlmama kriisimeetmeid, millega sektori olukorda järskude turumuutuste ajal leevendada," ütles minister Tamm. "Selleks tuleb panustada riskijuhtimisinstrumentidesse, et olla paremini valmis võimalikeks uuteks kriisideks."

Ühise põllumajanduspoliitika tulevik on ka 2017. aasta septembris Eestis toimuva mitteametliku põllumajandusministrite kohtumise teema.

Ministrit saatsid kohtumisel Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.