Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister osaleb maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil (2017-01-21 10:16:31)


Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb 21.-22. jaanuarini Saksamaal Berliinis toimuval maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Internationale Grüne Woche, kus Eesti on esindatud juba 24. korda.

"Eesti osalemine messil on oluline ennekõike selleks, et meie riiki ja toidukaupu Eesti jaoks olulisel turul, Saksamaal, inimestele tutvustada," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Teisalt on see oluline poliitilisel tasandil, kuna toob Berliini kokku nii põllumajandusministrid kui toidu- ja põllumajandussektori võtmeisikud üle maailma."

Täna, 21. jaanuaril osaleb maaeluminister Tamm messi raames toimuval 9. põllumajandusministrite konverentsil "Põllumajandus ja vesi - võtmeküsimus maailma toiduga kindlustamisel" (Agriculture and Water - Key to Feeding the World), kus on kavas vastu võtta ministrite ühisdeklaratsioon maailma veevarude kaitseks.

"Vesi on põllumajandustootmise jaoks vältimatult vajalik. Seega võime tunda rõõmu, et Eestis on veevarudega seni üldiselt hästi. Pigem on viimastel aastatel valmistanud teraviljakasvatajatele muret lõikusaegsest liigniiskusest tingitud probleemid," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Samas on selge, et globaalsel tasandil on vee kui ühe tähtsaima loodusvara kaitsmisel, säilitamisel ja kestlikul majandamisel väga oluline roll ja vastutus just põllumajandusel ning on palju, mida oleks võimalik nii kohaliku kui piiriülese koostöö raames nende eesmärkide saavutamiseks ette võtta."

Maaeluministril on messi raames kavas ka kahepoolsed kohtumised Jaapani ja Vietnami asepõllumajandusministritega.

Pühapäeval, 22. jaanuaril külastab maaeluminister Tarmo Tamm messi ja seal asuvat Eesti stendi.

Eesti on messil esindatud juba alates aastast 1993. 2014. aastal oli Eesti messi ametlik partnermaa, tänavu on selleks Ungari. Eesti väljapanekut messil korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Eesti stendi leiab Berliini messikeskuse hallist 8.2. Lisainfot väljapaneku kohta leiab www.naturlich-estland.eu.

Maailma suurimate põllumajandus- ja toidumesside hulka kuuluv Rahvusvaheline Roheline Nädal 2016 (Internationale Grüne Woche) toimub 20. - 29. jaanuariniSaksamaal Berliinis. Kümne päeva jooksul külastab messi üle 400 000 inimese.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 21.01.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.