Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algavad energia- ressursijuhtimise ekspertide koolitused (2017-01-12 11:01:20)


Veebruarist alustab Keskkonnaministeerium koos Tallinna Tehnikaülikooli ja ÅF-Consulting AS-iga energia-ja ressursijuhtimise alaste tasuta koolitustega ekspertidele.

Koolituse eesmärk on suurendada Eestis energia- ja ressursi analüüsiga tegelevate ekspertide pädevust ja ühtlustada nende taset. "Järgneval neljal aastal investeerime ettevõtete ressursitõhususe parandamisse üle 100 miljonit euro. Toetuse saamise üheks eelduseks on süsteemselt tehtud ressursi- ja energiakasutuse analüüs," selgitas Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus. "Koolitades juba praegu turul aktiivseid ja potentsiaalseid uusi eksperte, saame selliste analüüside kvaliteeti tõsta."

Ettevõtete ressursitõhususe meetme nelja tegevusega tõstetakse ettevõtete teadmisi, koolitatakse spetsialiste, toetatakse ettevõtetes ressursikasutuse analüüside tegemist ja investeeringuid ressursitõhusasse tootmisesse. "Innovaatiliste lahenduste juurutamine Eesti tööstuses on õnneks järjest rohkem kasvav trend, ent teadlikkust tuleb tõhusama ressursikasutamise eesmärgil endiselt veel palju teha. Seda ilmestab paratamatult ka fakt, et Eestis on rahvusvahelistele standarditele vastavaid ressursitõhususe audiitoreid võimalik kokku lugeda ühe käe sõrmedel. Kuna investeeringu toetuse taotlemisel on eelduseks ettevõtete ressursikasutuse analüüs, peamegi riigi abil vastavaid eksperte koolitama," lisas Lõhmus.

Esimene koolitustsükkel toimub ajavahemikul 28. veebruar kuni 31. mai. Koolitusele on 25 kohta ja sellest osa võtmine on tasuta. Koolitustele saab registreerida Keskkonnaministeeriumi kodulehel, registreerimine kestab 16. jaanuarist ja 13. veebruarini. Lisaks loengutele külastatakse koolituse käigus vähemalt viit ettevõtet, kus eriala spetsialistid annavad tootmisprotsessist ülevaate ja märgivad, mida tasub ressursikasutuse analüüsis tähele panna.

Koolituse edukalt läbinutele väljastab TTÜ tunnistuse ja nende nimed avalikustatakse Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse koduleheküljel. Lisaks lihtsustab koolituse läbimine tulevikus ressursikasutuse analüüside tegemist tööstusettevõtetes ja aitab koostada ressursikasutuse analüüse, mis vastavad Keskkonnaministeeriumi seatud nõuetele.

Meetme tegevusi rahastatakse läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse Euroopa Liidu Regionaalarengu fondist kokku 110 miljoni euroga. Suurim osa eelarvest, ligi 108 miljonit eurot, on ette nähtud investeeringute tegemiseks ettevõtetele. Toetatakse näiteks tootmisprotsessi ümberkujundamisega seotud tegevusi, mis vähendavad tootmises kasutatava ressursi kogust. Sealjuures on oluline osa innovaatilistel lahendustel, kuna tootmisel ressursi vähendamiseks on tarvis leida uuenduslikke lahendusi. Suurim potentsiaal ressursi kokkuhoiuks Eestis on mäe-, toiduaine-, puidu-, paberi- ja tselluloositööstuses ning mineraalsete materjalide töötlemisel.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.01.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.