Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu toetas pensionifondide haldustasude vähendamist (2016-12-15 08:50:01)


Riigikogu võttis 14.12.2016. a. vastu investeerimisfondide seaduse, mis näeb ette pensionifondide haldustasude vähendamise. Läbi selle muutub Eesti investeerimisfondideturg atraktiivsemaks ja peaks suurenema konkurents pensionifondide turul.

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Priit Sibula (IRL) sõnul soodustab see uute pensionifondide valitsejate lisandumist ja vähendab fondi vahetamisel makstavat osakute tagasivõtmistasu seniselt ühelt protsendilt 0,1 protsendini ja konservatiivsete fondide puhul 0,05 protsendini.

„Näiteks on LHV ja Swedbanki esindajad kinnitanud, et nad on esimesed sammud astunud odavamate haldustasudega fondide loomiseks. Seega, eelnõus ettenähtud tegevused ning konkurents fondide vahel loovad uue olukorra, mis peaks olema kasulik meie inimestele, kes koguvad sääste teise pensionisambasse,“ kommenteeris Sibul.

„Lisaks seadusandlikule raamistikule on uus valitsuskoalitsioon otsustanud riigile kuuluvates äriühingutes Tallinna Sadam ja Eesti Energia taastuvenergia ettevõttes müüa vähemusosalused. Need on head võimalused kohalikele pensionifondidele investeerimaks Eesti majandusse. See on vajalik riigile ja loodetavasti otsustab juba tänane valitsuskoalitsioon müüa vähemusosaluse ka põhivõrguettevõttes Elering,“ rääkis ta.

Sibul selgitas, et täna on üle 90 protsendi Eesti pensionifondide rahadest investeeritud välisriikidesse. „Rootsis, kus hallatakse ka enamik Eesti pensionifondide vahenditest, on pensionifondide rahadest 55 protsenti investeeritud siseriiklikult ja soomlastel umbes 34 protsenti. Euroopa Liidu riikides on keskmiselt ligi 50 protsenti pensionifondide rahadest investeeritud kodumaal tegutsevatesse ettevõtetesse,“ lõpetas ta.

Allikas: Riigikogu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.