Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli tudeng Kristjan Türk nimetati aasta tehnikaüliõpilaseks (2016-12-05 12:09:14)


Eesti Inseneride Liit kuulutas konkursi "Aasta tehnikaüliõpilane 2016" võitjaks Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi tootmistehnika magistriõppe I kursuse üliõpilase Kristjan Türgi.

Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi direktori Margus Araku sõnul on Kristjan Türk väga hea õppeedukusega ja eeskujuliku käitumisega magistriastme üliõpilane, kes sel suvel lõpetas maaülikooli tehnika ja tehnoloogia bakalaureuse õppekava väga heade õpitulemustega.

Kristjan Türk on projekti Pneumobiil 2016 üks eestvedajatest ja elluviijatest - projekti käigus konstrueeriti ning valmistati pneumosõiduk (sõiduk, mille liikumiseks vajalik energia saadakse pneumosilindrite käitamisest suruõhuga), mis saavutas 5.-7. mail 2016 Ungaris Egeris toimunud rahvusvahelisel üliõpilaste võistlusel sõidukite insenerilahenduste kategoorias esimese koha. Võistlusel osales kokku 47 võistkonda erinevatest Euroopa ülikoolidest, Eestit esindas kolm maaülikooli võistlusautot.

"Pneumosõiduki projekt on terve aasta vältav mitme-etapiline tegevus, mis hõlmab endast projekti ja 3D mudeli koostamist ning selle vormikohast esitamist võistluste korraldajatele, võistlusauto valmistamist, testimist ja seadistamist, projekti esitlemist ja tehniliste lahenduste põhjendamist žüriile ning võistlussõite," rääkis Arak. "Projekti elluviimine on toonud esile Kristjani väga head inseneri- ja juhiomadused mitmetes olulistes valdkondades: väga head teadmised mehaanikas, masinaehituses ja elektroonikas, väga heal tasemel projekteerimis- ja modelleerimisoskus, tehnilise dokumentatsiooni koostamine, meeskonna juhtimine, meeskonna majandusküsimuste lahendamine, esinemis- ning veenmisoskus, mis päädis meeskonna projekti väga eduka kaitsmisega rahvusvahelise erineva valdkonna inseneridest koosneva žürii ees."

Maaülikooli tudengid on registreerunud ka järgmisel aastal toimuvale samalaadsele võistlusele, millest osavõttu kavandatakse kolme võistlusautoga. Projekteeritakse ja täiendatakse juba olemasolevaid sõidukeid ning töötatakse uue isesõitva sõiduki projektiga. Ettevalmistusi järgmise aasta võistlusest osavõtuks oma meeskonnaga juhib ja koordineerib samuti Kristjan Türk.

Allikas: Eesti Maaülikooli 05.12.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.