Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algavad Eesti-Vene piiriveekogude ühiskomisjoni koosolekud (2016-12-01 08:59:38)

Täna ja homme toimub Tallinnas XIX Eesti-Vene piiriveekogude kaitse ja kasutamise ühiskomisjoni istung, kus arutatakse Eesti-Vene piiriveekogude veeressursi kasutamist ja nende seisundit.

Kui eelmisel nädalal toimunud Eesti ja Venemaa kohtumistel lepiti kokku kuidas piiriveekogude kalavarusid ühiselt kasutada, siis selle nädala ühisistungil hinnatakse vete seisundi parandamiseks varem kavandatud meetmete tulemuslikkust ja mõlema poole aasta jooksul tehtud toiminguid.

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri Harry Liivi sõnul on Eesti poole jõgede seisund üldiselt hea. "Reostuskoormus punktreostusallikatest on puhastusseadmete üldiselt hea töö tulemusena oluliselt vähenenud, üldiselt hea on ka Narva jõe ja veehoidla seisund, Peipsi järve seisund tervikuna on stabiilne, kuid järve lõunaosa seisund jätab soovida paremat. Samas on aga täheldatavad mõned Peipsi seisundi paranemise ilmingud, mis lubab väita, et paljuaastane töö piiriveekogude seisundi parandamiseks on hakanud vilja kandma," selgitas Liiv.

Ühiskomisjoni istungil kuulatakse infot Narva hüdroelektrijaama rajatiste tehnilise seisukorra ja Vene poolel valminud Narva veehoidla kasutuseeskirja kohta. Lisaks kavandatakse piiriveekogude-alased tööd tulevaks aastaks.

Komisjoni Eesti poole tööd juhib keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv, Vene poole delegatsiooni juhib Föderaalse Veeressursside agentuuri juhi asetäitja Tatjana Bokova.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 01.12.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.