Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Repinski: Toetada tuleb väikeste ja keskmiste põllumajandustootjate säilimist (2016-12-01 04:19:59)


Põllumajanduspoliitika meetmed peavad aitama säilitada põllumajanduse mitmekesise struktuuri, kus suurtootjate kõrval on oma koht väikestel ja keskmiste suurusega tootjatel, ütles maaeluminister Martin Repinski täna Türi Kultuurikeskuses toimunud Eestimaa Talupidajate Keskliidu kongressil.

Maaeluminister Martin Repinski sõnul tuleb hoiduda suurte ja väikeste põllumajandustootjate vastandamisest. "Põllumajanduse struktuuris on oma koht kindlasti nii peretaludel kui suurtel tootmisüksustel. Võtmeküsimus on, kuidas me mitmekesist põllumajanduse struktuuri säilitada ning kõigile konkurentsivõimet suurendavaid toetusmeetmeid pakkuda," ütles Martin Repinski. "Põllumajanduse kontsentreerumise taustal peame tagama väikeste ja keskmiste põllumajandustootjate säilimise. Väiketootjate konkurentsivõime eelduseks on ühistegevus, spetsialiseerumine ja nišitootmine, aga ka eksport."

Minister Repinski sõnul on meie põllumajandustoodetel suur ekspordipotentsiaal, kuid riik peab toetama ettevõtjaid eksporditurgudele sisenemisel. "Väga oluline on saada toimima eksporditurud, selleks tuleb leida parimad tooted ja turud, millele keskenduda. Töö uute turgude avamiseks on käimas, ühtlasi olen võtnud selle prioriteediks oma ametiajal," lisas Repinski.

Minister andis kongressil ülevaate 2017. aastal makstavatest toetustest. Ministri sõnul makstakse 2017. aasta alguses välja 16 miljonit eurot kriisiabi, samuti taastatakse järgmisest aastast alates üleminekutoetused summas 19,9 miljonit eurot.

Türi Kultuurikeskuses toimunud Eestimaa Talupidajate Liidu kongressil "Üks mõisnik üle maa?" olid fookuses põllumajanduse kontsentreerumisega seotud väljakutsed.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.