Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-11-28 17:18:08)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 151 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende seas oli 1 raske tervisekahjustuste tekitamine, 10 avaliku korra rasket rikkumist ja 47 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ja 37 vargust (eluruumidest 10, sõidukitest 5) ning 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 6 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja sai vigastada 11 inimest. Tabati 44 alkoholijoobes ja 4 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 496. Piirilt väljastati 6 sisenemiskeeldu, registreeriti 6 Schengeni viisaeeskirja rikkumisi ning 1 salakaubavedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja vastu

26. novembri öösel teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval asuvas korteris kostuv lärm ei lase majaelanikul magada. Sündmuskohale saabunud politseinikel tekkis korteris viibijatega konflikt, mille tagajärjel lõi 18-aastane naine politseinikku vastu jalga ja selga ning põhjustas talle füüsilist valu. Korrakaitsjad pidasid kinni naise ja avalikku korda rikkunud 23-aastase mehe.

Tapmiskatse

26. novembril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel lõi 36-aastane naine ühise alkoholi tarvitamise käigus terava esemega tuttavat 30-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid lööja kinni ning kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Tema vigastused ei ole eluohtlikud. Lööja on tänaseks Põhja Ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla võetud kahtlustatavana tapmiskatses.

Kehalised väärkohtlemised

25. novembril teatati, et Madala tänava korteris tõugati peretüli käigus 38-aastast naist ja tema 8-aastast tütart. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

25. novembril teatati, et Paldiski maantee korteris löödi 66-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 62-aastase mehe.

26. novembril teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvas hotellis lõi 33-aastane mees 19-aastast ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. novembril teatati, et Kristiines Pärnu maanteel lõi 50-aastane mees 44-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas korteris lõi 26-aastane mees 25-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

26. novembril teatati, et Kesklinnas Luha tänaval asuvas korteris lõi 52-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. novembril teatati, et Lasnamäel Vilisuu tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 37-aastast ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. novembril teatati, et Luisu tänava korteris löödi peretüli käigus 33-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

27. novembril teatati, et Pärnu maanteel tekkis konflikt, mille tagajärjel klient tekitas füüsilist valu taksojuhile, 67-aastasele mehele.

27. novembril teatati, et Kolde puiestee korteris rünnati peretüli käigus 46-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 50-aastase mehe.

Vargus

27. novembril teatati, et Mustamäe tee korterisse on akna lõhkumise teel sisse murtud ja varastatud sülearvutid. Kahju on selgitamisel.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemised

26. novembril teatati, et Saku vallas Üksnurme külas lõi 28-aastane mees 24-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. novembril teatati, et Kloogal Järve teel asuvas korteris lõi 56-aastane mees 24-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

26. novembril teatati, et Kernu vallas lõi 59-aastane mees terava esemega 48-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni ja kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

26. novembril teatati, et Jõelähtme vallas Iru külas lõi 40-aastane mees 33-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

27. novembril teatati, et Loksa linnas Posti tänava korteris tungis 37-aastane alkoholi tarvitanud mees kallale oma elukaaslasele, 33-aastasele naisele.

Juhtumid piiril

27. novembril kell 16.06 andsid Tallinna Vanasadama turvatöötajad Tallinna kordon toimkonnale üle 1994. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku. Mees omas tsiviilkäibes keelatud külmrelva (elektrišokirelv), mis avastati mehe vöö peal. Alustati väärteomenetlust, külmrelv võeti hoiule.

26. novembril kell 10.20 saabusid Tallinna Lennujaama Moskvast kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelleks olid 1993. ja 1994. aastal sündinud mehed. Meeste ütlused ei olnud usaldusväärsed ja neil puudusid rahalised vahendid ning tagasilennu piletid. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ja neile väljastatud Tšehhi Vabariigi Schengeni viisad tunnistati kehtetuks. Samal päeval lahkusid mehed lennuga tagasi Moskvasse.

25. novembril kell 5.50 soovisid lahkuda Tallinna lennujaamast lennureisiga Riiga ja sealt edasi Kiievisse 1977. ja 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikud. Inimesed viibisid Schengeni riikide territooriumil 56 päeva seadusliku aluseta, sellest kõik päevad Eestis. Tallinna Lennujaamas koostati neile vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutus, määrati rahatrahv summas 100 eurot ja kohaldati sissesõidu keeldu kolmeks aastaks. Inimesed lahkusid pärastlõunal väljunud lennuga Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlva

Ähvardamine

22. novembri õhtul kella 18 ajal ähvardas abikaasa oma 59-aastast naist, lubades maha põletada naise korteri. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tartumaa

Vargus

27. novembri õhtul kella 21 ajal varastati Tartus Heki tänava eramust rahakott koos dokumentidega ning mobiiltelefon iPhone 6S. Vargusega tekitatud kahju on 874 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

27. novembril keskööl teatati politseile, et Tartus Ülikooli tänava ööklubis tungis võõras mees kallale 25-aastasele mehele. Kannatanule osutasid meedikud esmaabi.

27. novembril kella 4.30 paiku varahommikul läksid Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuses kaklema alkoholi tarvitanud 40- ja 42-aastane mees. Kumbki meestest rüseluses viga ei saanud. 42-aastane mees toimetati kainenema ja 40-aastane mees esmalt asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

27. novembril kella 3.40 ajal tungisid kaks võõrast meest Tartus Narva maanteel asuva ööklubi juures kallale 26-aastasele ja 25-aastasele mehele. Kumbi meestest meedikute abi ei vajanud. Politseil ümbrusest kallaletungijaid leida ei õnnestunud.

27. novembril kella 00.15 ajal sai politsei teate, et Puhjas Viljandi teel asuvas pubis tungis võõras mees kallale alkoholi tarvitanud 37-aastasele mehele, kelle meedikud esmaabiks TÜ Kliinikumi toimetasid. Kannatanu ei osanud lööjat kirjeldada, mistõttu politsei pubi lähistelt arvatavat kallaletungijat sel ööl ei leidnud. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. novembri õhtul kella 21.45 ajal sai politsei teate, et Rõngus Teedla küla seltsimajas olid omavahel kaklema läinud alkoholi tarvitanud 48-aastane ja 18-aastane mees. Kumbki meestest meedikute abi ei vajanud. Politsei toimetas joobes mehed kainema.

Juhtumid piiril

25. novembril kella 19.50 ajal saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli sõiduauto BMW, mida juhtis 43-aastane Valgevene kodanik. Mehe sõiduvahendi põhjalikul kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et masina tehasetäis on manipuleerimistunnusega. Juhtunu osas alustati menetlust.

26. novembril kella 8.40 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti riiski sisenevale suunale piirikontrolli 65-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et naise reisidokumendis puudub kehtiv viisa. Naisele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. novembril kella 17.55 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 30- ja 28-aastast Valgevene kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis 55 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikutele määrati rahatrahv ning kehtestati kolmeks aastaks sissesõidukeeld. Isikud lahkusid Venemaa Föderatsiooni.

26. novembril kella 18 ajal saabus Luhamaa maateepiiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli sõiduauto Ford Focus, mida juhtis 30-aastane Valgevene kodanik. Sõiduki põhjaliku läbivaatuse käigus avastasid piirivalvurid masinast elektrišokirelva. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust, tsiviilkäibes relv võeti mehelt ära ning juht koos oma sõiduvahendiga lahkus Venemaa Föderatsiooni.

27. novembril kella 13.25 ajal tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 21-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikule väljastatud Schengeni viisa tunnistati kehtetuks ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. novembril löödi Vinni alevikus Tiigi tänaval kortermaja trepikojas 21-aastast meest.

26. novembril lõi 39-aastane mees Rakveres Mõisavälja tänaval asuvas korteris oma endist elukaaslast, 30-aastast naist.

26. novembril tungis 36-aastane mees Rakveres Rohuaia tänaval asuvas korteris kallale oma elukaaslasele, 24-aastasele naisele.

Vargused

26. novembril teatati, et Tõrremäe külas Haljala teel asuvast ettevõttest varastati mobiiltelefon Sony. Kahju on 630 eurot.

26. novembril teatati politseile, et Vihula külas on sisse murtud elumajja ja varastatud atv ning motoroller. Kahju on 8000 eurot.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

25. novembril tekitas 35-aastane mees Narvas Energia tänaval raskeid kehavigastusi 62-aastasele mehele. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Röövimine

26. novembril teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuva maja juures rööviti 32-aastaselt naiselt sõrmus ja rahakott. Kahju on 220 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

25. novembril teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Estonia puiesteel ründas 30-aastane mees 30-aastast naist ja 45-aastast meest.

26. novembril teatati, et Narvas Partisani tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 25-aastast meest terariistaga.

26. novembril tungis Narvas Rakvere tänava korteris mees kallale oma isale, 42-aastasele mehele.

26. novembril tungiti Narvas Rahu tänava korteris kallale 24-aastasele mehele.

27. novembril tungis 28-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuvas baaris kallale 25-aastasele naisele.

Vargused

25. novembril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kaubanduskeskuses varastati mobiiltelefon Sony. Kahju on 500 eurot.

25. novembril teatati, et Narva-Jõesuus Vabaduse tänavale pargitud sõiduautost varastati valuveljed, talverehvid, peeglite klaasid, parkimisandurid ja klaaspuhastid. Kahju on 3675 eurot.

27. novembril teatati, et Narvas Rahu tänaval varastati korterist televiisor ja sülearvuti. Kahju on 1215 eurot.

27. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval on sisse murtud kahte keldriboksi ja varastatud kaks tolmuimejat, aiatööriistu, neli valuvelge ning muud vara. Kahju on 850 eurot.

Asja omavoliline kasutamine

27. novembril teatati politseile, et Sillamäel Kajaka tänaval ärandati sõiduauto Audi. Sõiduk leiti hiljem Sillamäel Kesk tänaval. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

Juhtumid piiril

25. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1977. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud kolm kalendripäeva, neist kõik päevad Eest Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja suunati Vene Föderatsiooni.

25. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1983. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa kehtivusaeg ei ole veel alanud. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

26. novembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1985. aastal sündinud Ukraina kodanik. Tema dokumentide kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud 11 kalendripäeva, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja suunati Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. novembril sai politsei teate, et Türil Tallinna maantee kortermajas lõi 31-aastane mees 58-aastast meest ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu ja kehavigastusi.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

26. novembril teatati politseile, et Lääne-Nigula vallas Risti alevikus ründas 25-aastast naist tema abikaasa ja põhjustas naisele füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Pärnumaa

Omavoliline sissetung

26. novembril sai politsei teate, et Pärnus Mõrra tänaval sisenes 35-aastane mees omavoliliselt tuttava 34-aastase mehe eluruumidesse ja üritas teda rünnata. Tekkinud rüseluse käigus sai 35-aastane mees ise viga ja meedikud osutasid talle kohapeal esmaabi.

Raplamaa

Omavoliline sissetung

26. novembril sai politsei teate, et Raplas Kodu tänaval siseneti voodrilaudade eemaldamise teel suvemajja. Majast midagi varastatud ei ole.

Kehaline väärkohtlemine

26. novembril teatati politseile, et Kohila vallas Salutaguse külas ründas 32-aastane mees oma samaealist elukaaslast. Mõlemad osapooled olid tarvitanud alkoholi.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 28.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.