Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Haukanõmm: haigekassa ei tohi eelarvet tasakaalus hoida patsientide ravi edasi lükkamisega (2016-11-25 07:44:14)


Vabaerakonna kaheksa saadikut esitas 24.11.2016.a. tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile arupärimise ravi edasilükkamise kohta haigekassa eelarve kitsikuse tingimustes. „Suve lõpul oli terava tähelepanu all haigekassa esimese poolaasta 33 miljoni euro suurune miinus, ja seda on nüüd väga karmilt, ravi uude aastasse lükates, tasakaalus hoida püütud,“ ütles Vabaerakonna saadik Monika Haukanõmm.

Rahanappuse tõttu (lepinguga ettenähtud ravijuhtumite arv on täis) on haiglad sunnitud edasi lükkama patsientide ravi uude aastasse. Nii on suurenenud koormus erakorralisele meditsiiniabile ja patsientide tervise halvenemise risk tõuseb järsult. Kõik suuremad kliinikud on teatanud, et järjekorrad on pikenemas ja seal ei oota sajad vaid lausa tuhanded inimesed, nimetas Riigikogu sotsiaalkomisoni aseesimees Monika Haukanõmm.

Eesti Kardioloogia Selts tõi paari päeva eest väga teravalt välja, et Haigekassa kärpis 2016. aastal südamehaigete raviraha tervelt 3 miljoni euro võrra. Haukanõmm sedastas, et meil on tekkimas olukord, kus me tervishoius enam solidaarsusest rääkida ei saagi, sest tasuta ravi väheneb ja tasulise ravi osakaal suureneb väga kiiresti. „See tähendab, et kellel on raha, saab enam-vähem kohe tasulisele vastuvõtule, kel seda ei ole, ootab kuid ja kannatab,“ ütles Haukanõmm. Seda, et patsiendid ja nende lähedased on samas oma riigimaksud tasunud, ei ole mõtet meenutadagi.

Vabaerakonna saadikud küsisid ministrilt ka Haigekassa eelarve kümne aasta perspektiivi kohta, mida tehakse, et Haigekassa ei paneks raviasutusi aasta pärast samasugusesse olukorda ning kuidas tagada südamehaiguste ravi.

Allikas: Riigikogu uuudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.