Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Üle kolmekümne virumaalase said Narva linnuses pidulikult kätte oma kodakondsustunnistuse (2016-11-24 08:06:34)


23. novembril toimus Narva Hermanni linnuses traditsiooniline pidulik kodakondsustunnistuste üleandmise tseremoonia.

Kodanikupäeva eel peetud üritusest võttis osa üle 30 uut Eesti kodanikku, nende pereliikmed ja lähedased. Tänasel tseremoonial tervitati uusi kodanikke, kes elavad Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Jõhvis ja Rakveres.

Tervitused riigi uutele kodanikele saatis ka president Kersti Kaljulaid. "Teie õiguslik suhe Eesti riigiga on nüüd selge ja kindel: te olete osa Eesti rahvast, kõrgeima riigivõimu kandjast koos kõigi õiguste ja kohustustega, mida riigi ja kodaniku suhe endas kätkeb. Kasutage oma kodanikuõigusi iseenda, oma pere, meie kõigi ühiseks hüvanguks," seisis presidendi tervituses.

Tunnistused andis pidulikult kätte prefekt Vallo Koppel. "Mul oli siiralt hea meel anda kodakondsustunnistused üle meie riigi uutele liikmetele, kellel on nüüdsest püsiv õiguslik seos Eestiga. Eesti vajab igat inimest, kellel on tahe jagada meie põhiseaduslikke väärtusi ja soov anda oma panus meie riigi arengusse," sõnas Koppel.

Sel aastal sai Eesti kodakondsuse 1704 inimest. Nende seas on 931 last ja 773 naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud täiskasvanut. Täisealistest uutest Eesti kodanikest elab 150 Ida-Virumaal ja 13 Lääne-Virumaal.

Kodanikupäeva tähistatakse Eestis 26. novembril, sest 26. novembril 1918. aastal andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta. Kodanikupäev on pühendatud kõigile Eesti Vabariigi praegustele ja tulevastele kodanikele. Infot Eesti kodakondsuse taotlemise kohta võib leida PPA kodulehelt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.