Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 47. nädala eelinfo (2016-11-21 08:34:52)

Esmaspäev, 21. november

· Esmaspäevast reedeni toimuvad Rakveres Eesti-Vene kalandusläbirääkimised, teemaks Peipsi, Lämmi ja Pihkva järve järgmise aasta kvoodid ja püügitingimused.

· Algusega kell 15 toimub Letipea maastikukaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu Viru-Nigula vallavalitsuses (Kirikaia 2, Viru-Nigula).

· Algab taotluste vastuvõtt KIKi looduskaitse II taotlusvooru projektidele. Taotlused tuleb esitada läbi E-toetuse keskkonna ja toetusmeetme töötas välja Keskkonnaministeerium. Ühtekuuluvusfondi vahenditest toetatakse projekte, mis aitavad säilitada ja taastada poollooduslikke kooslusi. Samuti toetatakse hooldamiseks vajaliku taristu rekonstrueerimist ja rajamist ning alade hoolduseks vajalikke töövahendite ja kariloomade soetamist.

Teisipäev, 22. november

· Algusega kell 10 korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium veekaitset käsitleva teabepäeva põllumajandustootjatele, mis toimub Türi Kultuurikeskuses (Hariduse 1, Türi). Teabepäeval tutvustatakse põllumajanduslikku tegevust reguleerivaid veekaitsealaseid õigusakte, samuti antakse ülevaade Pandivere ja Adavere-Põltsamaa nitraaditundliku ala põhjavee seirest ja selle kvaliteedist.

· Algusega kell 10 korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium koostöös Maanteeametiga mürateemalised infopäevad kohaliku omavalitsuse spetsialistidele, kus jagatakse infot mürakaardi koostamise, müra hindamise ja vähendamise võimaluste kohta. Esimene infopäev toimub Keskkonnaameti Pärnu kontoris (Roheline 64, Pärnu).

· Algusega kell 14 toimub Muuga sadamas (Maardu tee 57) keskkonnapäev. AS-i Tallinna Sadam ja keskkonnaministeeriumi koostöös korraldataval keskkonnapäeval anname ülevaate Muuga sadama lähiümbruse müraolukorra ja õhukvaliteedi hetkeseisust ning leevendusmeetmetest. Ajakirjanikud on oodatud.

· Algusega kell 15 toimub Soomaa rahvuspargi koostöökogu koosolek RMK Soomaa looduskeskuses (Kõrtsi-Tõramaal), kus antakse ülevaade rahvuspargiga seotud organisatsioonide aasta tegevustest ning arutletakse Soomaaga seotud uue aasta plaane ja tegemisi. Koosolekule on oodatud kohaliku kogukonna liikmed.

Kolmapäev, 23. november

· Jõgeva maavalitsuses toimuval kohanimepäeval teeb Maa-ameti aadressiosakonna juhataja Mall Kivisalu ettekande kohanimeregistrist aastal 2016. Kohanimeregistri andmed on aluseks kaartide tootmisel ja muudes valdkondades.

· Algusega kell 14 korraldab Keskkonnaamet Lahemaa rahvuspargi koostöökogu kultuuripärandi sektsiooni ehituspärandi töögrupi avakoosoleku Kolga mõisa valitsejamajas, kuhu on oodatud kõik Lahemaa arhitektuuriga seotud osapooled ja huvitatud isikud. Töögrupi eesmärgiks on välja töötada Lahemaa rahvuspargi väärtusliku ehituspärandi uurimiseks, säilimiseks ja tutvustamiseks vajalikud kaitsemeetmed.

Neljapäev, 24. november

· Algusega kell 9.30 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7a) kiirgusseminar, mille eesmärgiks on jagada informatsiooni kõigile huvilistele, kes soovivad oma teadmisi selles vallas täiendada. Seminaril saab kuulata ekspertide ettekandeid, sh teevad Keskkonnaameti peaspetsialistid ülevaate kiirgusest, selle kasutamisest Eestis, ohutusnõuetest, kiirgusjuhtumitest ja nendeks valmisolekust. Juttu tuleb ka radoonist meie igapäevaelus ning antakse ülevaade kiirgusvaldkonna arengutest, sh kiirgus-, tuumaohutus- ja radoonialase õigusloome uuendustest Euroopa Liidus ja Eesti tulevikuplaanidest. Päevakava on leitav siit.

· Algusega kell 10 korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium koostöös Maanteeametiga mürateemalised infopäevad kohaliku omavalitsuse spetsialistidele, kus jagatakse infot mürakaardi koostamise, müra hindamise ja vähendamise võimaluste kohta. Teine infopäev toimub Keskkonnaameti Tartu kontoris (Aleksandri 14, Tartu).

· Maa-ameti peadirektori asetäitja Anne Toom ja maareformi osakonna juhataja Maire Salu osalevad Lääne-Viru maavalitsuse poolt korraldataval omavalitsutele suunatud maareformi-alasel õppepäeval.

· Öökulli akadeemias on külas zooloog Jaan Tõnisson. Novembrikuu viimases loengus teeme juttu sellest, mida tänaseks teame põdrast, ta suhetest ümbritseva ja inimesega.



Allikas: Keskkonnamiteeriumi eelinfo



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.