Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus avatakse linna esimene koerte jalutusväljak (2016-11-16 17:46:19)

18. novembril kell 14.00 avatakse Anne kanali ja Emajõe vahelisel rohealal Tartu linna esimene koerte jalutusväljak, kus koerad võivad ilma rihmata vabalt ringi joosta.

"Tartu koeraomanike soov on nüüd teoks saanud - koerte jalutuskoha rajamist on juba kolmel aastal välja pakutud ka kaasava eelarve ideena," sõnas Tartu linnapea Urmas Klaas.

Eedeni tagusele haljasalale rajatud koertepargi pindala on 1493 ruutmeetrit, millest väikestele koertele on eraldatud 464 ruutmeetrit ning suurtele koertele 1029 ruutmeetrit. Mõlemal platsil on koertele kaks erinevat koeraspordiala agility treeningelementi, mille juures on ka kasutamise õpetused. Üleval on ka infostend, kus on kolmes keeles kirjas Sõpruse koertepargi kasutamise reeglid.

"Enamasti tulevad ju koeraomanikud oma lemmikuid sotsialiseerima, kuid reeglid on siiski vajalikud, et pargi kasutajad saaksid asjadest ühtemoodi aru ja kasutaksid uut kohta üksmeeles," ütles koertepargi ehituse eestvedaja Mart Suurkask. Ta lisas, et koertepargi idee elluviimisel oli palju kasu linlaste ettepanekutest ning soovidest, mis aastate jooksul kokku kogutud.

Sõpruse koertepark on Tartu linnas esimene aiaga piiratud spetsiaalselt koertele mõeldud ala.

Linn tagab koertepargi regulaarse hoolduse ning prügiveo. Muude küsimuste ja probleemidega võib pöörduda MT Ü Tartu Koertepargid poole.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 16.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.