Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põlvamaal uppus jääst läbi vajunud kalastaja (2016-11-15 17:20:38)


Põlvamaal Räpina vallas vajus Meelva järvele kalastama läinud 35 aastane mees läbi jää. Kaugemalt appi tõtanud kaaslane ei suutnud teda jääaugust välja tõmmata ning mees uppus. Järvejää oli seal kõigest 5-6 sentimeetri paksune. Päästeamet hoiatab tungivalt, et veekogudele tekkinud jää on liiga õhuke ja praegu jääle minek on eluohtlik!

Täna kell 13.54 teatati, et Räpina vallas Meelva külas vajus mees läbi Meelva järve jää. Teda tõttas abistama paarisaja meetri kaugusel kala püüdnud kaaslane, kes ka päästjad kutsus. Kahjuks ei õnnestunud tal üksinda hätta sattunut jääaugust kätte saada. Pinnaltpääste varustuses ja ujuva päästelauaga varustatud päästjad liikusid kiiresti kaldast 35 meetri kaugusele järvele, said mehe veest kätte ning tõid ta kella 14.20 ajal kaldale. Kahjuks 35 aastase mehe elu päästa ei õnnestunud. Päästetöödel tegutsesid Räpina päästekomando päästjad, kellele tuli pisut hiljem appi Põlva meeskond.

Päästjad hoiatavad tungivalt, et veekogudele tekkiv jää on liiga õhuke ja sellele minek on eluohtlik! Turvalisema jää tekkeks, mille paksus algab 10 sentimeetrist, peaks kõvem külm püsima mitu nädalat. Kalastajad peavad alati arvestama, et jääolud on veekogu ulatuses muutuvad ja sulailmadega jääle kogunev vesi lisab jääle lisakoormust. Jääl liikudes peab mõtlema enda ohutusele ning võtma kaasa jäänaasklid, millega ennast läbi jää vajudes tagasi jääle tõmmata. Jääkülm vesi halvab inimese tegutsemisvõime kümnekonna minutiga, kuid abi saabumine kaugemalt võtab alati aega.

Lapsevanemad peavad lapsi keelama ja selgitama neile õhukese jääga seotud ohtusid. Ohtlikus olukorras käitumise või läbi jää vajunud inimeste päästmise kohta saab lähemalt lugeda Päästeameti kodulehelt https://www.rescue.ee/et/kodanikule/veeohutus/
jaaohutus.html
.

Allikas: Päästeameti 15.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.