Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu raekoja platsile kerkib taas kiigemets (2016-11-11 15:12:12)


Täna alustati raekoja platsil ettevalmistusi kiigemetsa rajamiseks. Teist aastat kerkiv kiigemets pakub kogu jõuluaja mõnusat meelelahutust nii lastele kui täiskasvanutele.


"Tartu armastab jõule ja traditsioone. Eriti hea, kui traditsioonid on väikese vimkaga. Ja nii ei näe me põhjust, miks peaksid ilm ja aastaaeg kiikumist, seda põlist ning maagilist lõbustust, keelama - kiikuda saab ju ka detsembris!" rääkis Jõululinn Tartu üritusi korraldava Tiigi seltsimaja direktor Maris Peebo.

Kuuselõhnaline kohtumispaik on ühtlasi natuke ka lõbustuspark, kohvik, kaubandus- ja koolituskeskus, kontserdi- ja tantsusaal . Advendiajal kohtab kiigemetsas kauplejaid, muinasjutulugejaid, ponisid ja hobuseid, seppasid ja jõuluvanasid, tartlaste südamed võitnud Ott Oleski puuloomi ning jänes Toivot, saab laulda, tantsida ja meisterdada. Tänavu paigaldatakse kiigemetsa ka ühed erilised rattad - Generatorbike ja Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi esitlevad "Kiigemetsa jõujaama", millega saavad soovijad ise jõuluvalgust lisaks vändata.

Ehitustööd algasid täna hommikul kiigemetsa rajamiseks vajaliku aluskonstruktsiooni ehitusega. Kuused saabuvad uue nädala alguses. Riigimetsa majandamise keskus toetab tänavugi Tartu Jõululinna tasuta kuuskedega ja toob kohale hooldusraie käigus maha võetud kuuskede ladvad, mis muidu metsa maha jääksid.

Kiigemets saab valmis 26. novembriks ja on kogu advendiaja avatud iga päev kl 8.30-21.00.

Jõululinn Tartu alustab esimesel advendipühapäeval, 27. novembril kell 16 esimese advendiküünla süütamise tseremooniaga ja jõulutulede s üütamisega.

Jõululinn Tartu ja kiigemetsa head koostööpartnerid on teiste seas veel UPM-Kymmene Otepää AS, Raitwood, Generatorbike ja Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 11.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.