Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Haridus- ja teadusminister infotunnis: regionaalseid kõrgkoole ei ole plaanis sulgeda (2016-11-10 08:14:46)


Haridus- ja teadusminister Maris Lauri vastas täna Riigikogu infotunnis Andres Ammase esitatud küsimusele, milline on regionaalsete kolledžite tulevik Eesti haridusmaastikul ministeeriumi seisukohalt.

Maris Lauri sõnul on Eestis seitse avalik-õiguslikku regionaalset kolledžit. „Ma võin kindlalt öelda, et neid ei ole plaanis kinni panna. Kõikidel ülikoolidel on halduslepingus kohustus pidada neid kolledžeid selles konkreetses piirkonnas. Sealjuures toimub ka kontroll, nii et sellist survet ei ole, et neid ühendada,“ ütles Lauri.

Lauri selgitas, et Tallinna Ülikooli halduses oleva Rakvere Kolledžiga liidetakse õppebaasi tugevdamiseks Lääne-Viru Rakenduskõrgkool, mis on rahvasuus tuntud kui Mõdriku kool.

„Kolledž jääb alles ja rakenduskõrgkool liidetakse, et muuta see tugevamaks. Protsessi on alustatud ja omavalitsus on sellega nõus, nii et ma arvan, et Rakveresse tekib selle tulemusena laiema profiiliga korralik kolledž,“ ütles Lauri ning lisas, et praegu ei ole muid muudatusi plaanis.

Artur Talvik ütles, et talle teadaolevalt muudetakse Kuressaare Kolledž Mereakadeemia osakonnaks ning see tekitab muret nii Kuressaare elanikele kui kolledžile. Talvik küsis, millised on plaanid Mereakadeemiaga.

Lauri rõhutas veelkord, et ülikoolidega sõlmitud halduslepingutes määratakse nende kohustus pakkuda konkreetses piirkonnas kõrgharidust konkreetse spetsiifikaga. „Lepinguid muudetakse ja vaadatakse perioodiliselt ümber, aga teatavasti lepingul on kaks osapoolt. Kui kellelgi tekib mõte, et paneks kinni, siis nii lihtsalt see asi ei käi,“ ütles Lauri.

Ta märkis, et riigi ning haridus- ja teadusministeeriumi mõte on tagada piirkondades regionaalse kõrghariduse pakkumine.

Haridus- ja teadusminister Maris Lauri vastas veel Märt Sultsi esitatud küsimusele tugiteenustest.

Keskkonnaminister Marko Pomerants vastas Martin Repinski esitatud küsimusele veeseadusest, Raivo Põldaru küsimusele looduskaitseliste piirangutega maade soetamisest, Andres Herkeli küsimusele hüvitise maksmise kohta looduskaitseliste piirangute korral, Arno Silla küsimusele veeseaduse rakendamisest ning Artur Talviku küsimusele olukorra kohta Jägala jõel.

Istungi stenogramm

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.