Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Herkel umbusaldatud Rõivasele: olete Jedinaja Rossija kauged sugulased (2016-11-10 08:10:30)


Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles 09.11.2016.a. Taavi Rõivase umbusaldamise eel peetud kõnes, et Reformierakond on muutunud administratsiooniparteiks, kes püüab Eesti riigikorras ettenähtud rahuliku ja demokraatliku võimuvahetuse printsiipi hirmudega vastutustundetult õõnestada.

„Reformierakond on kujunenud tüüpiliseks administratsiooniparteiks, nagu on Ida-Euroopas ja SRÜ riikides tihti juhtunud liiga kauaks võimule jäänud parteidega. Isegi Jedinaja Rossija ja Yeni Azerbaijan on nende kauged sugulased, ehkki Reformierakonna võtted oma võimutäiuse hoidmisel on olnud rafineeritumad. Hindamatut abi siin osutanud Edgar Savisaar, keda Andrus Kivirähk on tabavalt nimetanud Reformierakonna võimul püsimise peamiseks garantiiks ja „oravate auesimeheks”. Ühe partei liiga pikk võimul olemine on tekitanud kopitust riigivõimu erinevail tasandeil ning siin on tuulutamist hädasti vaja,“ ütles ta.

„Reformierakonna masin tegeleb juba ammu mulje jätmise ja poliitilise tehnoloogiaga, mitte sisuliste muutustega. Ta on muutunud sisukate reformide piduriks. Nad on tugevad üksnes märkide ja mütoloogia tootmises. Praegust juttu vasakpöördest ei tule võtta tõsisemalt kui kunagist lubadust jõuda viie rikkama Euroopa riigi hulka. Võrreldes kunagise „Kodanike riigi manifestiga” on Reformierakond ise väga vasakule läinud, nende deklaratiivne parempoolsus absolutiseerib paari oma aja ära elanud või algusest peale vildakat maksudogmat,“ lausus Herkel.

„Rahuliku ja demokraatliku võimuvahetus printsiip peab olema tagatud. Hirmutav jutt julgeolekuohust või vasakpöördest on vastutustundetu.“

Tema sõnul Vabaerakond ootab uuelt valitsusest Eesti ees seisvate probleemide lahendamist, meeskonnatööd ning tähelepanu riigijuhtimise läbipaistvusele ja kohalikele kogukondadele.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.