Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Vietnami maaeluministeeriumid sõlmisid koostöökokkuleppe (2016-11-08 18:38:50)

Maaeluminister Urmas Kruuse ja Vietnami asepõllumajandusminister Le Quoc Doanh allkirjastasid täna Hanois toimunud kohtumisel vastastikuse mõistmise memorandumi, millega pandi alus edasiseks koostööks põllumajanduse ja kalanduse valdkonnas.

Kohtumisel oli kõne all nii kaubandussuhete arendamine kui koostöö põllumajandusteaduse ja -tehnoloogia vallas.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul kinnitas Vietnami minister kohtumisel soovi koostöösidemete tugevdamiseks. "Põllumajandussaaduste kaubandus Eesti ja Vietnami vahel ei ole seni olnud väga suur, kuid see on järjepidevalt kasvanud. Vietnami minister kiitis Eesti toidukaupade kõrget kvaliteeti, samas on Vietnam väga huvitatud ka Eesti kui eesrindliku IT-riigi kogemustest uute põllumajandustehnoloogiate rakendamisel," ütles minister Urmas Kruuse. "Koostöömemorandum paneb aluse ministeeriumitevahelisele koostööle ning loob eeltingimused nii meie põllumajandussaaduste kui põllumajanduses kasutatavate e-lahenduste ekspordiks meie jaoks atraktiivsele, kuid seni veel suuresti tundmatule turule."

Koostöömemorandum sõnastab Eesti ja Vietnami maaeluministeeriumite vahelise koostöö eesmärgid ja võimalikud koostöövormid põllumajandus- ja kalandussaaduste tootmise ja töötlemise, looma- ja taimetervise ning -kaitse, põllumajandusteaduse ja -tehnoloogia ning põllumajandus- ja kalandussaaduste kaubanduse ja investeeringute edendamiseks.

Hanois toimunud ministrite kohtumine oli esmakordne kõrgetasemeline kohtumine kahe riigi maaeluministeeriumite esindajate vahel.

Minister Urmas Kruuse viibib 7.-8. novembrini ametlikul visiidil Vietnami Sotsialistlikus Vabariigis. Ministrit saadavad visiidil kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ja välissuhete osakonna peaspetsialist Galina Jevgrafova.

Allikas: Maaeluministeeriumi 08.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.