Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Artur Talvik: Eesti põllumajanduspoliitika ei toeta omasid (2016-11-02 10:04:31)


Riigikogu lükkas täna koalitsioonisaadikute saalis puudumise tõttu tagasi Vabaerakonna algatatud otsuse eelnõu, millega valitsusele tehakse ettepanek maksta kriisis vaevlevale piimandus- ja seakasvatussektorile erakorralist abi.

„Eelmisel nädalal maaelukomisjonis tutvustatud uuring näitab, et Eesti põllumehed on oma Läti, Leedu ja Poola kolleegidega võrreldes oluliselt kehvemates konkurentsitingimustes. Toetuste puhul on Eesti oma panus oluliselt väiksem kui naabermaade oma. Üleminekutoetuste maksmise õigust me ka ei kasutanud. Ebavõrdsete konkurentsitingimuste kõrval kimbutab piimandust ja seakasvatust ka madal hind ja ekspordiprobleemid. Väga kahju, et Eesti valitsus ei toeta raskel hetkel omasid,“ ütles Talvik.

Talviku sõnul on lisaeelarves planeeritud 3 miljonit eurot selgelt ebapiisav abiraha, mille puhul peavad põllumehed reaalseid ülekandeid ootama järgmise aasta sügiseni.

„Eelnõuga tahtsime anda maksimaalse abi 8,3 miljoni euro ulatuses ehk 5,3 miljonit lisaeelarvele täiendavalt ning et põllumehed saaksid selle abi kohe, sest nii saab taastada väikeste ja keskmiste farmide konkurentsivõimet. Arusaamatuks jäi see, et hääletamise hetkel puudus saalist koalitsioon. Probleemi mõõtudest vist saadakse aru, kuid otsustamise hetkel minnakse peitu,“ lõpetas maaelukomisjoni liige Talvik.

Riigikogu otsuse eelnõu vastuvõtmiseks on vaja vähemalt 51 saadiku poolthäält.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.