Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kavandatakse aretustoetuse tingimuste muutmist (2016-11-02 09:58:42)

Maaeluministeeriumis toimus täna kohtumine põllumajandusloomade aretusühistute esindajatega, kus peateemana olid arutusel aretustoetuse maksmise tingimused. Alates 2017. aastast on kavas hakata maksma aretustoetust uutel alustel.

"Konkurentsivõimelise piima- ja lihatootmise aluseks on tõuaretus, mille eesmärk on võimalikult produktiivsete ja majanduslikult tasuvate tõugude aretamine . Seepärast on riik läbi aastate toetanud aretusühistuid, kes seisavad oma tegevuses hea selle eest, et loomakasvatajad saaksid kasutada parimate tõuloomade paljundusmaterjali ja seeläbi parandada oma karja jõudlusnäitajaid," ütles Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. "Järgmisest aastast on kavas muuta aretusteotuse maksmise tingimusi selliselt, et toetuse maksmise põhimõtted ja toetusmäära arvestamise alused oleksid kõigile Eestis tegutsevatele aretusühistutele üheselt arusaadavad ja senisest läbipaistvamad. Selleks viime läbi laiapõhjalise kaasamise, et kuulata ära kõikide osapoolte ettepanekud. Lähinädalatel on kavas arutelud juba täpsustatud eelnõu osas."

Aretustoetustoetust makstakse aretusühistule põllumajandusloomade tõuraamatu ja aretusregistri pidamise, jõudluskontrolli läbiviimise ning geneetilise väärtuse hindamise kulude hüvitamiseks.

Põllumajandusloomade aretuse eesmärk on leida paremate geenikombinatsioonidega loomi ja kasutada neid aretuses, et suurendada karja tootlikkust ja parandada karja vastupidavust.

Kohtumisele olid kutsutud kõigi põllumajandusloomade aretusega tegelevate aretusorganisatsioonide, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti ning Veterinaar- ja Toiduameti esindajad.

Eestis on 14 Veterinaar- ja Toiduameti tegevusluba omavat aretusühingut, mis tegelevad hobuste, veiste, lammaste, lindude ja sigade aretustööga. Jõudluskontrolli Keskus tegeleb põllumajandusloomade jõudlusandmete kogumise ja analüüsimise ning geneetilise väärtuse hindamisega.


Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.