Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-10-31 20:23:16)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 144 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas seitse avaliku korra rasket rikkumist, 54 varavastast kuritegu, sealhulgas 45 vargust (üheksa eluruumidest ja kolm sõidukitest) ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Tabati 44 alkoholi- ja kaks narkojoobes juhti. Registreeriti 511 väärtegu.

Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja üks inimene. Tuvastati üks salakaubavedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Ähvardamine

28. oktoobril teatati, et Lasnamäel Laagna teel Mustakivi keskuse lähedal ähvardas 53-aastane mees 35-aastast meest. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

28. oktoobril teatati, et Tallinnasse sõitval kruiisilaeval lõi tundmatu mees 35-aastast Soome kodanikku ning tekitas talle tervisekahjustusi.

28. oktoobril teatati, et Lasnamäel Laagna teel lasi tundmatu mees 59-aastasele mehele gaasi näkku ning põhjustas talle valu.

29. oktoobril teatati, et Kesklinnas Järvevana teel asuva tankla juures lõi 19-aastane mees 21-aastast meest.

29. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval ründasid 32- ja 37-aastane mees 36- ja 50-aastast meest ning tekitasid neile tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehed kinni.

30. oktoobril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel lõid tundmatud mehed 55-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Kehalised väärkohtlemised

28. oktoobril teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuva kortermaja trepikojas lõi 38-aastane mees 47-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

28. oktoobril teatati, et Lasnamäel Vormsi tänaval asuvas korteris tarvitasid 30-aastane naine ja 26-aastane mees ühiselt alkoholi. Osapooltel tekkis tüli, mille järgi ründas mees naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

28. oktoobril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel Rock Cafe ees lõid tundmatud mehed 31-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi.

29. oktoobril teatati, et Lasnamäel Asunduse tänaval asuvas korteris tarbisid 57-aastane naine ja 60-aastane mees ühiselt alkoholi, kui nende vahel tekkis konflikt, mille käigus lõi mees naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

29. oktoobril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris lõi 49-aastane mees 47-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

29. oktoobril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval toimus konflikt 48-aastase mehe ja 55-aastase naise vahel.

29. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees 42-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. oktoobril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 26-aastane mees samaealist naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. oktoobril teatati, et Kesklinnas Odra tänaval asuvas korteris lõi 57-aastane alkoholi tarvitanud naine 44-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

Vargus

30. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Suur-Patarei tänaval seisnud väikebussist Renault varastati reisikohver koos riietega. Vargusega tekitatud kahju on väljaselgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

28. oktoobril teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus lõi 26-aastane mees 55-aastast naist ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

28. oktoobril teatati, et Harku vallas Vääna külas lõi 27-aastane mees 25-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

29. oktoobril teatati, et Laagris Rästiku tänaval lõi 23-aastane mees 19-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. oktoobril teatati, et Maardus Veeru tänaval asuvas korteris lõi tuttav mees 27-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

28. oktoobril kella 19 ajal õhtul teatati politseile, et Jõgeval Aia tänaval tungisid kaks alkoholijoobes meest kallale 14-aastasele poisile. Sündmuskohale saabunud politsei toimetas 24- ja 21-aastase mehe esmalt arestimajja kainenema. Kannatanu pöördus esmaabiks traumapunkti. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. oktoobril kella 22.30 ajal õhtul teatati politseile, et Haaslava vallas Igevere külas tungis 22-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus kallale oma 43-aastasele isale. Sündmuskohale saabunud politsei toimetas alkoholijoobes noormehe esmalt arestimajja kainenema. Tüli käigus kannatada saanud 43-aastane mees toimetati tervisekontrolliks TÜ Kliinikumi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. oktoobril õhtul teatati politseile, et Tartus Jaama tänava korteris tungis alkoholi tarvitanud 42-aastane mees tüli käigus kallale oma 70-aastasele emale. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas ta kainenema. Eakas naine esmaabi ei vajanud.

30. oktoobri õhtul teatati politseile, et Tartus Kastani tänaval tungis 52-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus kallale 47-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas ta kainenema. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks TÜ Kliinikumi.

28. oktoobri õhtul sai politsei väljakutse Rannu valda Kaarlijärve külla, kus 37-aastane joobes mees oli ühise joomingu käigus kallale tunginud oma 35-aastasele naisele. Politsei toimetas agressiivse mehe arestimajja kainenema.

Avaliku korra raske rikkumine

30. oktoobril kella 2 ajal öösel teatati politseile, et Tartus Kalda teel asuvas pubis tekkis külastajate vahel sõnelus, mille käigus 19-aastane alkoholi tarvitanud mees ründas 20-aastast naist ja tema kaaslast. Politsei pidas 19-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas ta arestimajja.

Vargused

28. oktoobri hommikul murti Tartus Sanatooriumi tänaval sisse eramusse, kust varastati Ordi sülearvuti, Lenovo tahvelarvuti, Sony fotoaparaat, seljakott, abielusõrmus, ehteid ja rahakott. Kahju on selgitamisel.

28. oktoobril teatati politseile, et Tartus Saekoja tänaval varastati sõiduautost Peugeot Makita trellikomplekt, ketaslõikur, puurid, raadiosaatja ja monitor. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

Viljandimaa

Vargus

Ööl vastu 28. oktoobrit murti Viljandis Mõisakülas sisse garaaži, kust varastati erinevaid tööriistu ja kalapüügivahendeid. Samuti varastati garaažis seisnud sõiduautost Audi 40-liitrit bensiini. Vargusega tekitatud kahju on 900 eurot.

Võrumaa

Vargus

Ööl vastu 28. oktoobrit murti Võrus Nõmme tänaval sisse garaaži, kust varastati Kärcher survepesur, Makita akulööktrell, Metabo nurklihvija ja ketassaag. Vargusega tekitatud kahju on 1120 eurot.

Juhtumid piiril

28. oktoobri päeval saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli sõiduauto Opel Zafira, mille kontrollimisel ilmnes, et sõidukil puudub korraline tehnoülevaatus. Dokumentide kontrollimisel avastasid piirivalvurid auto tehnilisest passist võltsitud tehnoülevaatuse märke koos järele tehtud allkirjaga. Mehe suhtes alustati menetlust ning ta suunati lähimasse tehnoülevaatuspunkti.

29. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale kontrolli Leedu turismibuss. Reisijate kontrollimisel esitas 15-aastane noormees piirivalvurile annulleeritud passi. Piirivalvurile selgitas noormees, et oli eksikombel reisile kaasa võtnud tühistatud reisidokumendi. Piirivalvurid ei võimaldanud noormehele piiriületust. Alaealise noormehele jäi saatjaks samas bussis viibinud giid.

29. oktoobri pealelõunal peatasid piirivalvurid Matsuri külas kontrolliks sõiduauto Volkswagen Passati, mille dokumentide kontrollimisel ilmnes, et autol puudus nii tehnoülevaatus kui ka kehtiv liikluskindlustus. Piirivalvurid koostasid autoroolis olnud 36-aastasele mehele väärteoprotokolli.

30. oktoobril peatasid piirivalvurid Räpina-Aravu tee 10. kilomeetril sõiduauto Volkswageni, mille kontrollimisel ilmnes, et sõidukil puudub tehnoülevaatus. Piirivalvurid vormistasid juhile kiirmenetluse otsusega rahatrahvi ning ta suunati esimesel võimalusel lähimasse tehnoülevaatuspunkti.

30. oktoobri õhtul kella 18.30 ajal saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto Volvo. Juhi ning sõiduki dokumentide kontrollimisel käitus autoroolis olnud 43-aastane mees kahtlustäratavalt, millepeale otsustas piirivalvur kontrollida ka isiku võimalikku joovet. Piirivalvurid tuvastasid, et autoroolis olnud 43-aastane mees oli alkoholi tarvitanud ning ta anti edasisteks menetlustoiminguteks üle Võru politseijaoskonna välijuhile. Piiripunkti territooriumile maha jäänud autole tuli järgi mehe sõber.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

28. oktoobril löödi Narvas Tallinna maanteel asuva kortermaja trepikojas 24-aastast meest.

28. oktoobril lõi 52-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 51-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

29. oktoobril lõi 32-aastane mees Kiviõlis Võidu tänava korteris noaga käe piirkonda oma elukaaslast, 40-aastast naist.

29. oktoobril lõi 41-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 27-aastast naist.

Vargused

28. oktoobril teatati politseile, et Narvas Vabaduse tänaval varastati eramajast kaks kruvikeerajat, kaks lõikurit, perforaator ning muud vara. Tekitatud kahju on selgitamisel.

28. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Lehe tänaval varastati ehitussoojakust elektritrell, akutrell, ehitussegur, pikendusjuhe ja kaabel. Kahju on 830 eurot.

28. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval on ajavahemikul 2014. aasta oktoobrist kuni käesoleva aasta 28. oktoobrini sisse murtud korterisse ja varastatud kaks televiisorit, pesumasin, külmkapp ning muud vara. Kahju on 1155 eurot.

Juhtumid piiril

28. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1953. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kellel avastati tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv. Isik anti üle politseipatrullile.

28. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1964. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa on kehtetu. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

30. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1953. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle autost avastati tsiviilkäibes keelatud teleskoopnui. Isik anti üle politseipatrullile ja lubati pärast menetlustoiminguid Vene Föderatsiooni.

30. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti 1961. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa kehtivusaeg ei ole alanud. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

30. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik. Isiku reisieesmärk oli ebaselge ja tal puudusid piisavad vahendid riiki sisenemiseks. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

29. oktoobril kella 6 ajal löödi Pärnus Rüütli ja Hommiku tänavate ristmikul 21- ja 20-aastast meest.

Vargus
29. oktoobril kella 12 ajal varastati Pärnu Laial tänaval korterist rahakotist sularaha 300 eurot.

Raplamaa

Vargus

30. oktoobri öösel varastati Raplas Kauba tänaval meelelahutusasutusest nutikell, mobiiltelefon ja rahakott.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 31.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.