Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ja Turu vahetavad linnaruumi kujundamise kogemusi (2016-10-27 11:31:12)

Eile õhtul saabus Tartusse sõpruslinna Turu 8-liikmeline delegatsioon, et tähistada Tartu-Turu sõprussuhete 20. aastapäeva ning osaleda ühisel linnaplaneerimise ja arhitektuuriseminaril.

"Tartul ja Turul on pikaajalised ja head partnerlussuhted, viimasel ajal on olnud meil tihedam koostöö linnaruumi planeerimise, e-teenuste arendamise ja kultuuri valdkonnas," rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tänasel linnaplaneerimise, ehituse ja arhitektuuri seminaril jagavad oma kogemusi Tartu ja Turu linnaplaneerijad ja arhitektid. Soome esinejate seas on näiteks Kumu kunstimuuseumi projekteerinud arhitekt Pekka Vapaavuori, Tartu esinejatest astub üles Ott Kadarik, kes on üks hiljuti avatud Kvartali keskuse projekteerijaid. Seminaril osalejad vaatavad üle ka mitmed Tartu uusehitised - Kvartali ostukeskuse, ERMi hoone ja Maarjamõisa meditsiinilinnaku.
Reedesel ringkäigul külastatakse Tartu Maarja kirikut, Aparaaditehast ja SPARK Demo keskust.

Sõprussuhete 20. aastapäeva tähistamine algas septembris Tartu delegatsiooni visiidiga Turusse, kus tartlased tutvustasid oma kultuurielu eri tahke.

Kahe ülikoolilinna vahel sõlmiti koostööleping 1996. aastal. Tihe koostöö on toimunud haridus-, kultuuri- ja teadusvaldkonnas. Ühiselt on korraldatud mitmeid kultuuriüritusi ja osaletud erinevates koostööprojektides. Lisaks Turule on Tartul väga head ja sisutihedad suhted ka oma teiste Soome sõpruslinnade Tampere ja Hämeenlinnaga.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 27.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.