Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas tunnustatakse täna keskkonnainnovatsiooni edendavaid Euroopa ettevõtteid (2016-10-27 10:15:18)


Euroopa Komisjon kuulutab täna õhtul Tallinnas Lennusadamas välja parimad ettevõtted ja organisatsioonid, kes on end arendanud läbi innovaatiliste keskkonnalahenduste.


Esmakordselt Eestis toimuval galal tunnustatakse keskkonnainnovaatilisi, keskkonda panustavaid ja hoidvaid ettevõtteid viies kategoorias: keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbralik toode ja teenus, keskkonnasõbralik protsess, äri ja rahvusvaheline koostöö ning äri ja elurikkus.


Konkursi žüriis osalenud keskkonnaministeeriumi asekantsleri Ado Lõhmuse sõnul oli tänavu huvitavaid lahendusi palju ja konkurents kandideerinute vahel väga tihe. "Oluline on võrdselt märgata ja tunnustada nii väikeste kui suurte ettevõte kui ka start-up ide poolt ellu viidud innovaatilisi lahendusi. Kokku osales sel aastal konkursil üle 160 ettevõtte, kes kõik oleksid kindlasti parima ettevõtte tiitlit väärt. Võitjad eristusid terviklike, uuenduslike ning laiema kasutuse potentsiaaliga protsesside, toodete ja teenustega," sõnas asekantsler.


Eestist on konkursile esitatud seitse ettevõtet: Baltic Fibres OÜ, Tartu Keskkonnahariduse Keskus, Cityntel OÜ, MTÜ Uuskasutus, AS Estonian Cell, Loodusvägi OÜ ja AU Energiateenus OÜ.


Võitjaid kuulutatakse pidulikult välja täna õhtul Lennusadamas toimuval Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte galal, mis toimub kuni reedeni Tallinnas peetava 20. Euroopa Ökoinnovatsiooni Foorumi raames, kus tutvustatakse Euroopa Liidu ja Eesti innovaatilisi ja keskkonnahoidlikke ettevõtmisi ning nende rahastusvõimalusi.


Euroopa keskkonnaalaseid konkursse on korraldatud alates 1987. aastast ning need toimuvad iga kahe aasta tagant. Konkursil saavad osaleda kõik EL liikmesriikide ettevõtted, kes on oma riigi siseselt kategooria võitja.


Eelmisele, 2014. aastal toimunud konkursile esitati 150 projekti. Eesti ettevõtete seast jõudis keskkonnajuhtimise kategoorias parimate hulka tselluvilla tootja OÜ Werrowool ning rahvusvahelise koostöö kategoorias rõivatööstuse jääkide taaskasutaja OÜ AusDesign.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 27.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.