Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas algab 20. Euroopa Ökoinnovatsiooni Foorum (2016-10-26 11:37:55)

Tänasest reedeni toimub Tallinnas 20. Euroopa Ökoinnovatsiooni Foorum, kus tutvustatakse Euroopa Liidu ja Eesti innovaatilisi ja keskkonnahoidlikke ettevõtmisi ning nende rahastusvõimalusi ja tunnustatakse Euroopa keskkonnasõbralikke ettevõtteid.

Foorumi avab keskkonnaminister Marko Pomerants, kelle sõnul sõltub Euroopa ja kogu maailma tulevikumajandus, jätkusuutlikkus ning heaolu ettevõtete võimest muuta keskkonnaalased väljakutsed ärivõimaluseks. "Kolmel päeval on nii Eesti kui ka Euroopa keskkonnahoidlikel ettevõtetel võimalus Tallinnas Mustpeade majas silma jääda investoritele ning saada inspiratsiooni maailmamuutvateks lahendusteks. Olgu nendeks siis pesu pesemine pea olematu koguse veega või želatiinist naha tootmine. Peedist pesumasinat seekord siiski keegi ei esitle!"

Euroopa Komisjoni ja Keskkonnaministeeriumi korraldatav foorumil tutvustatakse ökoinnovatsiooni rahvusvahelisi edulugusid, tuuakse kokku investorid ja ettevõtted, antakse ülevaade rahastusvõimalustest ning tutvustatakse Euroopa Liidu tegevusi ringmajandusele liikumisel. Lisaks viiakse läbi ka Garage48 miniüritus keskkonnaga seotud väljakutsetele innovaatiliste lahenduste leidmiseks.

Foorumi eesmärk on näidata, kuidas innovaatilised lahendused, mis aitavad survet keskkonnale vähendada, on ühiselt kasulikud nii ettevõtetele, investoritele kui ka tarbijatele. Diskussioonides ja ettekannetes keskendutakse sellele, kuidas ökoinnovatsiooni arengut toetada ja millised takistused on vaja veel ületada.

Sõna võtavad Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi peadirektori asetäitja Joanna Drake, Euroopa Investeerimispanga keskkonnainsener Liesbet Goovaerts, Saksamaa Rohelise Majanduse Ühenduse ning Euroopa Jätkusuutliku Äritegevuse Föderatsiooni juhatuse liige Alyssa Jade Mcdonald-Baertl, majandusekspert Kristjan Lepik ja tubastesse tingimustesse sobivaid päikesepaneele tootva ettevõtte Exeger Sweden tegevjuht Giovanni Fili.

Investoritest on kohal näiteks Euroopa ökoinnovatsiooni investeeringute võrgustik INNEON Impact Investment Fund Saksamaalt, ressursitõhusatele firmadele panustav ETF Partners Ühendkuningriikidest ning koostöös Euroopa Investeerimispangaga energiatõhusatele investeeringutele soodsatel tingimustel laenu pakkuv EuroEnergie Ioan Tšehhist. Eestit esindavad investorite sessioonil KredEx, Prototron ja Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Oma ideid tutvustavad teiste seas pesupulbri asemel korduvkasutatavaid polümeergraanuleid kasutav Xeros Bead Cleaning Ühendkuningriikidest, robotid prügi sorteerima pannud Robotic waste sorting Soomest, vanarehvidest süsinik musta (carbon black) pigmenti tootev Black Bear Hollandist ning kehvadesse valgustingimustesse sobivaid päikesepaneel tootev Exeger Sweden AB Rootsist. Eesti innovaatilisi ideid esindavad želatiinist keskkonnasõbralikku nahka tootev Gleather, elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes, nutika valgustuse ja sensorite lahenduse arendaja SmartEnCity, rõivatööstuses suuremahulist tootmisjääkide kasutamist arendav UPMADE ja superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies.

Foorumi teise päeva õhtul, 27.oktoobril toimub Lennusadamas Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte auhinnagala, mis toimub esmakordselt Eestis. Euroopa Komisjon tunnustab üritusel keskkonnasõbralikke, keskkonda panustavaid ja hoidvaid ettevõtteid viies kategoorias: keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbralik toode ja teenus, keskkonnasõbralik protsess, äri ja rahvusvaheline koostöö ning äri ja elurikkus. Eestist on tänavu konkursile esitatud seitse ettevõtet: Baltic Fibres OÜ, Tartu Keskkonnahariduse Keskus, Cityntel OÜ, MTÜ Uuskasutus, AS Estonian Cell, Loodusvägi OÜ ja AU Energiateenus OÜ.

Ürituse kava ja esinejatega on võimalik tutvuda siin.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.