Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikoolis arutletakse maareformi üle nii Euroopa Liidus kui Idapartnerluse riikides (2016-10-26 11:26:29)

27. ja 28. oktoobril toimub Eesti Maaülikoolis maareformi puudutav seminar, kus käsitletakse maareformi läbiviimist Ida- ja Kesk-Euroopa riikides. Seminar on mõeldud kogemuste vahetamiseks eelkõige Idapartnerluse riikide Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevenega.

"Seminaril keskendutakse maareformile ja selle headele näidetele nii Idapartnerluse riikides kui Euroopa Liidus," rääkis Eesti Maaülikooli geomaatika osakonna lektor Evelin Jürgenson. "See on hea võimalus poliitika kujundajatel ja ekspertidel jagada oma maareformi läbiviimise kogemusi, aga ka koguda uusi ideid tulevikuks." Jürgensoni sõnul suurendab hästi läbiviidud maareform tootlikkust ja maa väärtust ning edendab sotsiaalset ja majanduslikku arengut. Seminaril arutletakse veel ka maareformi elluviimise kitsaskohtade üle ning vaadatakse tulevikku, samuti käsitletakse maareformi läbiviimiseks vajalike registrite ja andmebaasidega seonduvaid küsimusi.

Seminaril osalevad Idapartnerlusriikide eksperdid, riigiametnikud ja poliitika kujundajad. Üksikasjalike ettekannetega esinevad valdkonna asjatundjad Eestist, Lätist, Leedust ja Saksamaalt. Näiteks Saksamaa esindaja käsitleb põllumajanduse muutusi Ida Saksamaal (Mecklenburg-Western Pomerania piirkonnas) pärast 1989. aastat. Oma maareformi kulgemisest, probleemidest ja edusammudest annavad ülevaate ka Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevene esindajad.

27. ja 28. oktoobril võimalik jälgida seminari veebiülekannet Eesti Maaülikooli kodulehe (www.emu.ee) kaudu. Seminariga seotud materjalid, sh ettekanded on kättesaadavad Eesti Maaülikooli geomaatika osakonna kodulehelt http://mi.emu.ee/struktuur/geomaatika-osakond/konverentsid/seminar-on-land-reform/.

Seminari korraldavad Eesti Maaülikool, Maaeluministeerium ja Eesti Idapartnerluse Keskus, seminari rahastab Euroopa Liit. Töökeel on vene ja inglise keel, seminaril on sünkroontõlge.

Allikas: Eesti Maaülikooli 26.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.