Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjon auditeerib seakatku tõrjemeetodite tõhusust (2016-10-24 17:37:10)

Sel nädalal viibivad Eestis ametlikul visiidil Euroopa Komisjoni audiitorid, kes hindavad seakatku tõkestamiseks rakendatavaid meetmeid.

"Auditi eesmärk on hinnata, millised meetmed on Eestis rakendatud sigade Aafrika katku leviku tõrjumiseks. Ühtlasi aitab audit analüüsida, kas need meetmed on tõhusad ja piisavad, et ära hoida taudi levik metssigade hulgas ning tõkestada selle levikut kodusigadele," sõnas Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda. Auditi tulemused ja audiitorite hinnang edastatakse kirjalikus raportis.

Euroopa Komisjoni ametnikud kohtuvad nädala jooksul Eestis seakatku tõrjes osalevate ametkondadega ning külastavad missiooni käigus lihakombinaati, ulukiliha töötlemiskeskust, ühte väike- ja suurfarmi ning tutvuvad erinevate jahipiirkondadega.

Esialgne raport valmib 20 päeva jooksul pärast missiooni lõppemist, misjärel on pädevatel asutustel võimalus aruannet täiendada või parandada ja esitada ka omapoolsed tegevused audiitorite tähelepanekutele reageerimiseks. Seejärel koostatakse lõplik raport.

Taust:

Inimestele sigade katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab täitma kehtestatud bioohutusnõudeid, et oma loomi taudi eest kaitsta. Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 24.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.