Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-10-03 18:25:56)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 149 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 2 raske tervisekahjustuse tekitamist, 12 avaliku korra rasket rikkumist ja 74 varavastast kuritegu, nende seas 63 vargust (6 eluruumidest ja 8 sõidukitest 8) ning 1 sõidukivargus või omavoliline kasutamine. Registreeriti 8 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 42, narkojoobes sõidukijuhte 5. Väärtegusid registreeriti 652. Möödunud nädala jooksul registreeriti 5 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 7 sisenemiskeeldu. Eestist saadeti välja 4 inimest. Piiril registreeriti 3 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning 1 piirirežiimi rikkumine. Varjupaigataotlusi esitati 1.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

30. septembril teatati, et Müürivahe tänava klubis lõi tundmatu mees 21-aastast naist.

30. septembril teatati, et Müürivahe tänava klubis ründasid kaks narkojoobes meest turvatöötajaid, kellest üks kaotas hetkeks teadvuse. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 20-aastase ja 26-aastase mehe.

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Kreutzwaldi tänaval ründas 51-aastane mees 27-aastast meest. Kiirabi viis kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval asuvas ööklubis löödi 28-aastast meest. Politseinikud pidasid kinni 28-aastase naise ja 24-aastase mehe.

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 25-aastane mees 27-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

2. oktoobril teatati, et Kristiines Mustamäe teel asuvas baaris lõi tundmatu naine 28-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

Kehalised väärkohtlemised

2. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval lõi tuttav mees 59-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

2. oktoobril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel asuvas korteris lõi 37-aastane mees 47-aastast naist ning põhjustas talle valu.

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval lõi 21-aastane mees 53-aastast meest ning põhjustas talle valu.

2. oktoobril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuva ööklubi lähedal löödi 26-aastast meest ja naist ning tekitati neile tervisekahjustusi.

Vargused

30. septembril teatati, et Majaka tänaval pargitud sõidukist varastati kuldkett ja sularaha. Kahju on 1240 eurot.

30. septembril teatati, et J. Smuuli teelt varastati haagis. Kahju on 2400 eurot.

30. septembril teatati, et Ehte tänava garaažist varastati sülearvuti ja ehitustööriistu. Kahju on 2660 eurot.

30. septembril teatati, et akna lõhkumise teel sisse murti E. Vilde teel pargitud sõidukisse ja varastati mobiiltelefon. Kahju on hinnanguliselt 1000 eurot.

1. oktoobril teatati, et Roseni tänava hotellist varastati avaldajalt sularaha 1000 eurot.

1. oktoobril teatati, et Hobujaama tänaval varastati avaldajalt käekott, milles oli iPad, dokumendid ja teised isiklikud asjad. Kahju on 950 eurot.

1. oktoobril teatati, et Andrekse tee eramu kuurist varastati jalgratas, muruniiduk, trimmer ja lehepuhur. Kahju on 3830 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. septembril teatati, et Maardu linnas Altmetsa teel lõi endine ülemus 28-aastast meest.

1. oktoobril teatati, et Anija vallas tungis naaber kallale 45-aastasele mehele.

1. oktoobril teatati, et Keila-Joa alevikus Jõekääre tee kaupluses rünnati turvameest, 21-aastast meest. Lööja oli eelnevalt püüdnud koos sõpradega toime panna varguskatse.

2. oktoobril teatati, et Laagri alevikus lõi 18-aastane mees 29-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

2. oktoobril teatati, et Paldiskis Rae tänaval asuvas klubis löödi 30-aastast meest ning põhjustati talle valu.

Vargused

30. septembril teatati, et Maardu linnas Altmetsa tee ehitusobjektile murti sisse ja varastati ehitustööriistu ning seadmeid. Kahju on 5500 eurot.

30. septembril teatati, et Jõelähtme vallas Loo alevikus Saha tee noortekeskuse parklast varastati kaks tõukeratast. Kahju on 600 eurot.

Juhtumid piiril

30. septembril saabus Londonist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kelle Läti elamisluba oli kehtetuks tunnistatud. Mehele koostati sisenemiskeeld.

1. oktoobri õhtul saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Egiptuse kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

30. septembril sai politsei teate, et Põltsamaa vallas Adavere alevikus lõi ühise alkoholitarvitam ise käigus 30-aastane mees tuttavat 37-aastast meest noaga. Kannatanu toimetati haiglasse, kuid tema vigastused osutusid niivõrd tõsisteks, et meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Vargused

2. oktoobril sai politsei teate, et Tartus Vanemuise tänaval murti sisse sõiduautosse VAZ ja varastati autoraadio. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

29. septembril teatati politseile, et Tartus Anne tänaval murti sisse kaubikusse ja varastati tööriistu. Kahju on 2462 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

2. oktoobril teatati politseile, et Ülenurme vallas Soinaste külas keeldus 31-aastane mees maksmast taksoarvet ning ründas taksojuhti. Politsei toimetas 31-aastase mehe esialgu kainenema.

Kehaline väärkohtlemine

1. oktoobril sai politsei teate, et Tartus Sinika tänaval ründas 20-aastane mees tuttavat 19-aastast naist ja põhjustas sellega füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

2. oktoobril sai politsei teate, et Tõlliste vallas Tsirguliina alevikus lõi alkoholi tarvitanud 33-aastane mees oma 23-aastast elukaaslast. Politsei toimetas mehe esilagu kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

1. oktoobril teatati politseile, et Viljandis Vilja tänava korteris lõi joobes 47-aastane mees 48-aastast meest noaga. Kannatanule osutati haiglas esmaabi ja lubati seejärel kodusele ravile. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

1. oktoobril sai politsei teate, et Peipsi järvel umbes viie kilomeetri kaugusel kaldast uppus paat, mille peal oli kolm meest. Õnneks kandsid mehed päästevesti, mis väga tuulistes oludes hoidis ära halvimad tagajärjed. Ajal, kui mehed olid vees olnud umbes 15 minutit, võttis nad oma pardale läheduses viibinud teine paat, mis aga mootoririkke tõttu ei pääsenud ka ise kalda poole liikuma. Mõned minutit hiljem jõudsid sündmuspaika Mustvee kordoni piirivalvurid, kes võtsid paadis olnud isikud oma aluse pardale ning alustasid mootoririkkega paadi pukseerimist sadamasse.

2. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel paati, mida juhtis 59-aastane mees. Nimelt ei olnud paadijuht oma järvele väljumist eelnevalt registreerinud ning oli alusega liikunud kaldast kaugemale kui 1 km. Mehele määrati rahatrahv. Piirivalvurid tuletavad meelde, et liikudes järvekaldast enam kui ühe kilomeetri kaugusele tuleb oma järveleminek kordonis registreerida, mida saab mugavalt teha läbi veebilehe www.piiriveekogu.ee, mis on sirvitav ka nutitelefoniga. Leheküljel end kasutajaks registreerununa saab piiriveekogule minekust ja sealt naasmisest teada anda ka lühisõnumiga.

30. septembril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto BMW, mida juhtis 44-aastane mees. Kontrollimise käigus avastasid piirivalvurid sõiduki ukse küljetaskust tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva, mis võeti ära ning mehel lubati edasi Venemaa Föderatsiooni sõita.

1. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Škoda, mida juhtis 33-aastane mees. Sõidukit ja selle dokumente kontrollides avastasid piirivalvurid, et sellel puudub tehnoülevaatus. Sõiduki piiriületus tõkestati ning see suunati lähimasse tehnoülevaatuspunkti. Nädala jooksul suunasid piirivalvurid lähimasse ülevaatuspunkti veel kaks sõidukit.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. septembril teatati, et Kohtla-Järvel Jõhvi maanteel asuva bussipeatuse läheduses löödi 23-aastast meest.

30. septembril teatati, et Narvas Uusküla tänaval asuvas korteris lõi 39-aastane mees oma 29-aastast elukaaslast ja tekitas sellega naisele füüsilist valu. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

2. oktoobril teatati, et Narvas Võidu tänaval asuvas ööklubis löödi 18-aastast noormeest.

Vargused

30. septembril teatati, et Mäetaguse vallas asuva ettevõtte riietusruumist varastati mobiiltelefon Samsung. Kahju on 640 eurot.

30. septembril teatati, et Kohtla vallas Kukruse külas asuvast taluhoonest varastati tööstuslik tolmuimeja, vaskkaabel ja teised esemed. Esialgne kahju on 245 eurot.

30. septembril teatati, et Jõhvis Kaasiku tänaval asuvast garaažiboksist varastati paadimootor Honda ja paadi kütusepaak. Kahju on 1050 eurot.

30. septembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvast garaažiboksist varastati saag Stihl, jalatsid Ecco ja jalgratas. Kahju on 460 eurot.

Juhtumid piiril

1. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1971. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikul puudub kehtiv viisa Schengeni alale sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

Samuti saabus piiripunkti 1987. aastal sündinud Tadžikistani kodanik, kellel küll oli kehtiv viisa riiki sisenemiseks, kuid puudusid asjakohased dokumendid, mis reisi eesmärki ja tingimusi õigustaksid. Samuti väljastati riigipiiril sisenemisekeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

2. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1988. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud 973 kalendripäeva, neist ühe päeva Eestis. Isikule määrati rahatrahv ja viis aastat kestev sissesõidukeeld Schengeni territooriumile. Isik saadeti Vene Föderatsiooni.

2. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1955. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud 43 päeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni alale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. oktoobril kella 23 paiku löödi Pärnus Kaevu tänaval 39-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 58-aastane mees.

Vargus
Ööl vastu 30. septembrit varastati Vändra vallas Saliku külas kõrvalhoonest tööriistu. Kahju on 1955 eurot.

Raplamaa

Vargus

30. septembril kella 11 ajal avastati, et Juuru vallas Järlepa külas on parklast varastatud sõiduauto Audi. Kahju on 3000 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 03.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.