Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Priit Sibul riigieelarvest: uus riigieelarve toob maksutagastuse madalapalgalistele, toetab peresid (2016-09-29 11:30:36)


Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees ütles Riigikogus menetlusse võetud 2017. aasta eelarve kohta, et selle eelarvega viiakse ellu IRLi peamine valimislubadus – madalapalgaliste maksutagastus. Sibul rõhutas, et tegemist on riigieelarve jaoks uue meetmega, mis kasvatab 2016. aastal madalat palka saanud inimeste sissetulekuid aastas kuni 710 euro võrra.

„On loomulik, et riik ei võta inimestelt, kes teenivad alampalka või sellega sarnast palka, tulumaksu, sest selle palgaga on niigi raske toime tulla,“ ütles Sibul ja rõhutas, et tegemist on sihitud tööjõumakse vähendava maksumeetmega, mille eelduseks on see, et inimene on eelmisel aastal vähemalt 6 kuud töötanud ja tulumaksu maksnud.

Lisaks maksutagastusele tõstis Sibul eelarvest esile, et tuleval aastal suurendatakse lastega perede heaolu ja sündide soodustamist, milleks on eelarves ette nähtud 17,3 mln eurot.

„On hea, et eelarves on uus lasterikka pere toetus ja see tähendab, et vähemalt kolme lapsega perele makstakse alates 2017. aasta 1. juulist lisatoetust 200 eurot kuus. Väga suurtele peredele, kus on seitse ja enam last makstakse peredele täiendavalt 370 eurot kuus,“ selgitas ta. Sibul ütles, et koos rakenduva elatisfondi ja uute lasteaiakohtadega on tegemist olulise meetmega, millega riik toetab lastega peresid.

Samuti rõhutas Sibul, et praeguses julgeolekuolukorras on väga oluline, et eelarves kavandatud kaitsekulud on kõigi aegade suurimad, ületades koos liitlaste vastuvõtuks vajalike summadega kaht protsenti. „Meie jaoks on selline kokkulepe kaitsekulude osas väga hea tulemus,“ lõpetas Sibul.

Allikas: Riigikogu 29.09.2016 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.