Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pomerants: "Vajalik on teadvustada, et kliimamuutused mõjutavad ka majandust ja ühiskonda tervikuna (2016-09-28 11:18:41)

Keskkonnaminister Marko Pomerants osaleb täna Pariisis toimuval Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) keskkonnaministrite kohtumisel, kus arutatakse ressursitõhususe ja ringmajandusega seotud küsimusi ning vajalikke samme kliimamuutuste ennetamiseks ja nendega kohanemiseks.

Keskkonnaminister Pomerants ütles, et kliimamuutused ei ole enam ammu ainult keskkonnaprobleem, vaid hõlmab endas mitmeid majanduslikke ja sotsiaalseid väljakutseid, millega tuleb igapäevaselt tegeleda. "Samuti tuleb kõikidel riikidel töötada selle nimel, et tõsta ühiskonna teadlikkust ringmajandusele ülemineku eelistest. See on valitsuse ülesanne, et muuta inimeste kui tarbijate käitumismustreid, nii et me harjuksime eelistama keskkonnasõbralikke tooteid. Siinjuures saab valitsus läbi erinevate meetmete protsessi kiirenemisele kaasa aidata, et ressursitõhusus muutuks tavapäraseks," selgitas Pomerants.

Lisaks kohtub keskkonnaminister OECD keskkonnadirektoraadi direktori Simon Uptoniga, kellega arutatakse 2017. aasta alguses avalikustatava Eesti keskkonnaraporti sisu. Keskkonnaraporti raames analüüsisid OECD eksperdid Eesti keskkonnasüsteemi toimimist tervikuna, keskendudes maavarade säästlikule kaevandamisele ja jäätmemajanduse toimimisele.

Eestit esindab kohtumisel lisaks keskkonnaministrile keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv. Ministeriaalil osaleb kokku 42 riiki ning peamiste aruteluküsimustena on laual edasised tegevused kliimamuutuste vähendamisel ning ressursitõhusus ja liikumine ringmajanduse suunas.

OECD keskkonnaministrite kohtumine ehk ministeriaal on iga 3-4 aasta tagant toimuv kõrgetasemeline konverents, mille fookuses on aktuaalsed keskkonnaküsimused. Eesti on OECD liige alates 9. detsembrist 2010.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.