Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tähistab juubeliaastat laulupeoga (2016-09-27 07:54:59)

Laulupidude hällis Tartus tähistatakse 150 aasta möödumist traditsiooni sünnist Tartu oma laulupeoga, mis peetakse 15. juunil 2019.

"Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning Tartu dirigentide ja kultuurijuhtide kohtumisel sai kinnitust juba mõnda aega kaalumisel olnud mõte, et Tartu korraldab laulupidude jaoks nii erilisel aastal Tartu inimeste enda kunstilisest lähteideest inspireeritud laulupeo," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. Ta rõhutas, et traditsiooni ajaloolises sünnipaigas Tartus on laulupeoliikumise elujõulisuse hoidmine üks kultuurielu prioriteete.

Laulupeo juubeliaastal korraldab Tartu täiemahulise, kõiki kooriliike osalema ootava Tartu laulupeo. Tartu pidu valitakse tervikuks lavastama kunstiline juht, kes teeb kahte laulupidu ühendavate seoste leidmiseks koostööd Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ja kolm nädalat hiljem Tallinnas toimuva XXVII laulupeo kunstilise juhi ning tema meeskonnaga.

Sihtasutuse ja Tartu koorirahva kokkusaamisel jäi kõlama mõte, et Tartu ja Tallinna pidude muusikalised juhid ja kunstilised meeskonnad peaksid laulupeo 150. juubeli väärikaks tähistamiseks olema koostööpartnerid, et peod ei kopeeriks, vaid täiendaksid teineteist. Kahe peo koostööst peab sündima üle aja- ja linnapiiride ulatuv juubeli tähistamine. Sümboolse sideme leidmine ja selle võimendamine oleks mõlemale kunstilisele juhile huvitavaks loominguliseks väljakutseks. Kohtumisel lepiti kokku seegi, et pealinnas toimuva suure juubelilaulupeo tuli saab alguse 15. juunil süttivast Tartu laulupeo tulest .

Kolme aasta pärast Tartu laululaval toimuvast laulupeokontserdist oodatakse osa võtma kõiki kooriliike, rahvatantsijaid ning puhkpilliorkestreid.
 
Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.