Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti lihatoodete potentsiaalsed eksporditurud kaardistatakse (2016-09-15 17:36:43)

Riik ja ettevõtjad kaardistavad potentsiaalsed uued eksporditurud, kuhu saaks lähiaastatel alustada Eesti lihatoodete eksporti.

"Määratleme koostöös Eesti lihasektoriga ettevõtjaid lähitulevikus huvitavad uued turud ja hakkame järk-järgult otsima võimalusi, kuidas Eesti toodanguga nendele turgudele jõuda," ütles Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

Täna Maaeluministeeriumis toimunud kohtumisel osalesid toiduettevõtjad, põllumajandussektori esindusorganisatsioonid ning Veterinaar- ja Toiduameti ning Maaeluministeeriumi esindajad. Ministeerium tegi ülevaate sihtturgudest, mis võiksid olla lihaekspordiks atraktiivsed, kuid mille avamiseks on vaja täiendavat tegevust ametkondade tasandil. "Samuti tuleb panna tähtsuse järjekorda need turud, mis nõuavad eelnevalt ulatuslikku nõuete kooskõlastamist," lisas Gorban .

Asekantsler ütles, et pärast ettevõtjatega konkreetsete turgude kokkuleppimist saab riigi tasandil hakata fokusseeritult suhtlema teiste riikide ametiasutustega. "Eesti on väike riik ja peame oma ressursse täpselt suunama. Koostöös ettevõtjatega peab valmima pikaajaline plaan, mille järgi hakatakse uute turgudega tegelema," lisas Marko Gorban.


Allikas: Maaeluministeeriumi 15.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.