Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa rahvuspargi rannakülade traditsioonid ja tööd vallutavad pealinna (2016-09-14 13:27:21)

16.-18. septembril toimub Tallinnas Patarei Merekindluses ökoehituse ja elustiili festival Ökomäss 2016, kus tänavu saab tundma õppida Lahemaa rannakülade traditsioone.

"Kui eelmisel aastal vallutasid Lahemaa rahvuspargi loomad Ökomässu, siis tänavu on kavas Lahemaa rannakülade invasioon pealinna. Merekultuuriaastale kohaselt on ka meie tegevused Ökomässul seotud merenduse ja rannakalandusega. Huvilisi ootavad põnevad Lahemaa rannakülade töötoad, kus saab õppida näiteks kalavõrkude parandamist, kohalikku rannakeelt, laevamudeli ja koorest paatide tegemist ning vaadata Lahemaa rannakülade viimaste aastate tegemisi kajastavat näitust "Lahemaa mehed ja meri ". Eriti hea meel on mul, et restaureerime Ökomässul Virve rannakülast pärit Nõukogude võimu eest varjul hoitud tsaariaegset jahti. Enamik uhketest rannakülade paatidest saeti omal ajal piiritsoonis pooleks, aga see tammest emapuuga kiire kaunitar on alles, " rääkis Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Ave Paulus.

Lahemaa rahvuspargil on sel aastal 45. juubel. Kultuuripärandi hoidmisel ja edasikandmisel on võtmeroll kohalikul kogukonnal kui identiteedi kandjal ning pärandi peamisel säilitajal. Seega on Lahemaa hinnalise kultuuripärandi ja kultuurmaastike püsimisel väga oluline, et kohalik kogukond majandaks säästvalt ning jagaks oma teadmisi ja kogemusi ka teistele huvilistele.

Reedel toimub Ökomässu avalöögina Tallinna linnahallis rahvusvaheline konverents "Vaatega merele: keskkond ja kultuur". Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Patarei merekindluse rannaalal Lahemaa rannaküladega seotud praktilised töötoad, näitused ja mõttekojad, samuti Ökoehitusmess ja energiatõhususpäev. Lisaks on tänavusel Ökomässul esindatud ka Mahe Eesti, kes korraldab maheda ja jätkusuutliku maailmakäsitluse seminare ja paneeldiskussioone.

Ökomässu täpsem kava on leitav aadressil www.ecomess.eu.

Ökomäss on 2011. aastal alguse saanud ökoehituse ja elustiili festival, mida korraldab Säästva Renoveerimise Infokeskus (SRIK) koostöös Eesti Vabaõhumuuseumi Maa-arhitektuuri Keskuse, Keskkonnaameti, Lahemaa Rahvuspargi, Eesti Muinsuskaitse Seltsi, Mahe-Eesti ja Tallinna Energiaagentuuriga. Ökomässul osalejad tasuta osa võtta restaureerimise, ökoehituse ja nendega haakuvatel teemadel peetavatest seminaridest, loengutest ja töötubadest.


Allikas: Keskkonnaameti 14.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.