Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-09-12 18:23:12)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 139 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas viis avaliku korra rasket rikkumist, 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 37 vargust (neli eluruumidest ja kaks sõidukitest) ja viis sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 22 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai surma kaks ja vigastada 28 inimest. Tabati 47 alkoholi- ja viis narkojoobes juhti. Registreeriti 553 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti 11 euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati 18 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja kaks inimest. Avastati kaks viisaeeskirja rikkumist ning neli riigipiiri ebaseaduslikku ületust. Piirirežiimi rikuti neljal korral.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

9. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Vihuri tänaval lasti pneumorelvast 48-aastast naist jalga ning tekitati talle tervisekahjustusi.

9. septembril teatati, et Kristiines Endla tänaval asuva meelelahutusasutuse ees lõi 47-aastane alkoholi tarvitanud mees 44-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel löödi 36-aastast meest. Kiirabi toimetas raskes joobes mehe haiglasse.

9. septembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel löödi terava esemega 35-aastast meest ning tekitati talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid 61-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

9. septembril teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval asuvas korteris kasvas 40-aastase mehe ja 36-aastase naise vaheline tüli konfliktiks.

10. septembril teatati, et Kesklinnas Pikal tänaval asuva söögikoha ees löödi 35-aastast meest.

10. septembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas korteris toimus 57- ja 35-aastase mehe vahel konflikt. Kiirabitöötajad vaatasid mehed kohapeal üle ning politseinikud toimetasid mehed kainenema.

11. septembril teatati, et Kesklinnas Keava tänaval löödi terava esemega 47-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse. Politseinikud pidasid teos kahtlustatavatena kinni 36- ja 48-aastase mehe.

11. septembril teatati, et Lasnamäel Anni tänaval asuvas korteris lõi 42-aastane mees 41-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi.

Vargused

9. septembril teatati, et Kesklinnas Vana turu tänava söögikohas varastati õlakotist sularaha. Esialgne kahju on 3650 eurot.

9. septembril teatati, et Pirital Purje tänaval seisnud bussist varastati sularaha, navigatsiooniseade, dokumente ja teisi asju. Esialgne kahju on 2918 eurot.

11. septembril teatati, et Kesklinnas Rataskaevu tänaval varastati käekott, kus olid nutitelefon, sularaha, kosmeetikatarbeid ja teisi asju. Esialgne kahju on 2030 eurot.

Harjumaa

Ähvardamine

10. septembril teatati, et Rae vallas Kurna külas ähvardas 35-aastane mees 56- ja 40-aastast meest ning 49-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

10. septembril teatati, et Haabneemes asuva eramu seifist varastati sularaha. Esialgne kahju on 4500 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril teatati, et Maardus Langu tänaval asuvas korteris lõi 60-aastane mees 24-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

10. septembril teatati, et Kuusalu vallas Kemba külas ründas 45-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

10. septembril teatati, et Kuusalu külas lõi noormees tütarlast. Politseinikud pidasid noormehe kinni.

Juhtumid piiril

9. septembril saabusid Tallinna piiripunkti lennureisiga Moskvast kuus Hiina Rahvavabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid lennureisiga Moskvasse.

9. septembril leiti lennujaama turvakontrollis lennuga Stockholmi lennata sooviva 1978. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku pagasist üks 9x38 mm padrun, mille omamiseks tal puudus luba. Tallinna piiripunkti ametnik alustas väärteomenetlust ja padrun võeti piiripunkti hoiule.

10. septembril saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Moskvast 1986. aastal sündinud India Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta viibib kuni esimese võimaluseni lahkumiseks lennujaama mitte-Schengen alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

Ööl vastu 10. septembrit toimus Tartus Võru tänaval asuva pubi ees konflikt seltskonna joobes naiste vahel, milles sai viga 33-aastane naine. Naine vajas esmaabi, sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ööl vastu 11. septembrit löödi Tartus Raatuse tänaval meelelahutusasutuse juures 24-aastast meest. Politseile on arvatav lööja teada, tema asukoht on selgitamisel.

Viljandimaa

Avaliku korra raske rikkumine

10. septembril sai politsei teate, et Viljandis C. R. Jakobsoni tänaval lõi 22-aastane mees talle tuttavat 44-aastast meest jalaga näkku, mille tagajärjel vajas kannatanu esmaabi. Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

9. septembri õhtupoolikul avastas Mustvee paadipatrull, et Peipsi järvel on kaks paati, mis pole järvele minekut registreerinud. Riigipiiriseaduse rikkumise eest määrati paadijuhtidele rahatrahv 40 eurot. Minnes kaldast kaugemale kui kilomeeter, tuleb järvele minek registreerida. Seda saab mugavasti teha läbi rakenduse, mis on leitav aadressilt www.piiriveekogu.ee.

10. septembril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis veokit Scania ning selgitasid, et selle kütusepaagid lekivad. Lisaks oli kahel rehvil koordi läbivad vigastused. Sõiduk ja selle haagis suunati erakorralisele tehnoülevaatusele.

10. septembri päeval avastasid piirivalvurid, et Saatse saapas Värska-Ulitina tee 8. kilomeetril seisab sõiduauto, kuigi seal on peatumine rangelt keelatud. Eesti piirivalvurid märkasid autojuhti, kes selgitas, et temaga koos tuli lähistele metsa veel kaks naist, kes olevat parasjagu seenel. Piirivalvurid selgitasid, et seente korjamiseks on tegu ebasobiva kohaga, sest osa ühendusteest läbib Venemaa territooriumi. Sel alal viibimiseks on vaja viisat. Piirivalvurid andsid naaberriigi ametikaaslastele juhtunust teada ning neidki informeeriti, et kaks naist on Venemaa poolel juba kinni peetud. Hilisõhtul toimus piiriesindajate abide kohtumine Saatse-Kruppa piiripunktis, kus vormistati vajaminevad aktid ning kaks Eesti kodanikku, 55-aastane ja 75-aastane naine anti üle Eesti piirivalvuritele. Piiririkkumise eest määras Eesti piirivalve mehele ning Vene piirivalve kahele naisele rahatrahvid.

10. septembri õhtul teatati Saatse piirivalvuritele, et ühe mehe paat on lahti pääsenud ning üle ajutise kontrolljoone Pihkva järvele triivinud. Kahe riigi piirivalvurite ühiskohtumisel anti paat tagasi ning selgus, et see oli triivima läinud kinnitusköie purunemise järel.

11. septembri hommikul märkas Piusa piirivalvurite autopatrull Meremäe vallas registreerimisnumbrita mootorratast. Sõidukile antud peatumismärguandele juht ei reageerinud ning liikus edasi Obinitsa küla suunas. Seal külas pidas piirivalvepatrull mootorratturi ka kinni ning selgitas, et 20-aastasel mehel puudus mootorratta juhtimise õigus, mootorratas Honda oli registreerimata ning sellel puudus kehtiv kindlustus. Mehe suhtes alustati menetlust ning ta kõrvaldati juhtimiselt, ratas jäi kordonisse hoiule.

11. septembril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis Venemaa Föderatsiooni sõiduautot Ford ning selgitasid, et auto piduritoru on läbi lõigatud. Kuna sõidukil oli ohtlik puudus, keelati sel siseneda Eestisse ning masin suunati tagasi Venemaale.

11. septembril toodi Varnja piirivalvuritele lähipiirkonnast leitud vöökott ühes rahakoti ja dokumentidega. Piirivalvurid ühendusid dokumendil näidatud mehega, kes selgitas, et oli vöökoti kaotanud juba poolteist kuud tagasi ning tal on nüüdseks juba uued dokumendid tehtud. Leid jäi piirivalvurite juurde hoiule, kuniks omanik sellele järele saab tulla.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

9. septembril teatati, et Haljala vallas Liiguste külas varastati traktori külge kinnitatud heinaniiduk. Kahju on 2400 eurot.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

11. septembril teatati, et Narva-Jõesuus J. Poska tänaval asuvast kortermajast toimetati haiglaravile 60-aastane koomas naine. Naisel oli alkoholijoove, verevalumid ja pea piirkonnas pindmised vigastused. Kahtlustatavana on kinni peetud 36-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril teatati, et Jõhvis Narva maanteel asuvas korteris lõi 58-aastane mees oma 86-aastast isa, tekitades mehele füüsilist valu ja kehavigastuse.

10. septembril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval peksti 27-aastast meest.

10. septembril teatati, et Narvas Vestervalli tänaval asuvas ühiselamus peksti 27-aastast naist.

11. septembril teatati, et Kohtla-Järvel Torujõe tänaval asuvas korteris lõi 41-aastast meest väikese haamriga tema 59-aastane eestkostja ja tekitas mehele kehavigastusi pea piirkonda.

Tööõnnetus

10. septembril teatati, et Mäetaguse vallas Väike-Pungerja külas asuvas kaevanduses sai töö käigus raskelt viga 53-aastane mees, kes toimetati haiglasse.

Muu juhtum

9. septembril teatati, et Kohtla-Järvel on kaduma läinud pangakaart, mille vahendusel on välja võetud 640 eurot.

Vargused

9. septembril teatati, et Narvas Partisani tänaval asuvas baaris varastati tahvelarvuti Samsung. Kahju on 400 eurot.

9. septembril teatati, et Mäetaguse vallas Atsalama külas varastati paadimootor, murutrimmer, elektrimootor, gaasipliit ja traktori aku. Kahju on 1360 eurot.

Juhtumid piiril

9. septembril avastati Vasknarva kordonis ebaseaduslik piiriületus Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Kontrolljoone ületanud 1955. ja 1944. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikud olid järvel kalastamas. Neile määrati rahatrahv.

10. septembril saabus Narva raudteepiiripunkti riigist väljuvale suunale 1962. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud kuus kalendripäeva, neist kõik päevas Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja ta lahkus Vene Föderatsiooni.

10. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tal ei olnud vastavat viisat riiki sisenemiseks. Kohaldati sissesõidukeeld ja isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

11. septembril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale eri juhtudel kolm Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikutel puudus vastav Schengeni viisa. Isikutele koostati sissesõidukeelud ja nad saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

11. septembril kella 22 paiku löödi Kullamaa vallas korteris omavahelise tüli käigus 46-aastast naist ja 17-aastast noormeest. Kahtlustatavana peeti kinni 62-aastane mees.

Vargus
10. septembril kella 16 ajal avastati, et Haapsalus Jalaka tänaval on garaažiboksist varastatud akulaadija Wiltec. Kahju on 325 eurot.


Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. septembril kella 12 paiku löödi Pärnus majas 37-aastast naist.

Raplamaa

Omavoliline sissetung

8. septembril kella 12 paiku avastati, et Rapla vallas Ülejõe külas on talust varastatud kuus transformaatorit. Kahju on 200 eurot.


Saaremaa

Otsingu- ja päästejuhtum
Laupäeval, 10. septembril kella 21.51 anti merevalvekeskusele teada, et Mustjala vallas Panga küla lähedal on umbes 300-400 meetri kaugusel kaldast ümber läinud kalapaat. Kaldal olnud inimesed kuulsid merelt appikarjeid ja aitasid oma sõudepaadiga kaldale kolm inimest. Paadis olnud neljandat inimest, 51-aastast meest, leida ei õnnestunud. Teatele reageerisid Kuressaare politseijaoskonna merepäästjad, päästjad ja vabatahtlikud. Kell 22.41 leidsid sündmuskohale teel olnud meedikud teelt kõndimas mehe, kellel oli õnnestunud ise kaldale jõudnud ujuda. Meedikute abi õnnetuses osalenud ei vajanud.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 12.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.